Свинячий язик – це одна з тих страв, які дивують своєю смаковою насиченістю та різноманіттям.
Цей продукт має ніжну текстуру і приємний смак, який може задовольнити навіть найвибагливіших гурманів. І найкраще в тому, що рецептів приготування свинячого язика безліч! Його можна тушкувати, смажити, запікати, робити заливне і навіть додавати у салати.
А ще цей субпродукт багатий на жирні кислоти, цинк, залізо та вітамін В12. Часте вживання цього продукту може допомогти зміцнити імунітет та швидше одужати.
Зараз дивляться
Одним зі смачних рецептів свинячого язика є його тушкування з цибулею в сметанному соусі. Цей рецепт простий у виконанні, а результат вразить навіть найвибагливіших гостей.
Як приготувати свинячий язик, правильно почистити від шкірки та поради – читайте в матеріалі.
Свинячий язик: рецепт приготування покроково
- Свинячі язики миємо, видаляємо за допомогою ножа наліт, ще раз промиваємо.
- Викладаємо у каструлю, заливаємо водою так, щоб повністю покрила субпродукт. Додаємо сіль до смаку. Також можна додати при варці лавровий лист та перець горошком.
Скільки варити свинячий язик
- Доводимо воду до кипіння і знімаємо “шум”.
- Потім зменшуємо вогонь і готуємо під кришкою близько 1 години 20 хвилин (до м’якості). Час приготування залежить від розміру.
Як почистити свинячий язик
- Варені ще гарячі свинячі язики викладаємо в холодну воду на 1 хвилину.
- Потім легко і просто чистимо гострим ножем. За потребою промиваємо і використовуємо у будь-які страви.
Свинячий язик тушкований з цибулею в сметанному соусі
Інгредієнти:
- язик свинячий варений – 2 шт. (800 г)
- цибуля – 2 шт.
- олія – 4 ст. л.
- сметана – 120 мл
- вода або бульйон в якому варився свинячий язик – 1 склянка
- сіль, мелений чорний перець – до смаку
- лавровий лист – 2 шт.
- петрушка – декілька гілочок
Як приготувати свинячий язик тушкований з цибулею в сметанному соусі
- Почищену цибулю нарізаємо кубиками або напівкільцями й смажимо у попередньо розігрітій олії до готовності.
- Потім викладаємо нарізаний язик, перемішуємо і готуємо 3 хвилини.
- Тепер час додати усі спеції та перемішати. Готуємо ще 1 хвилину.
- Вливаємо у сковороду сметану, перемішуємо і тушкуємо під кришкою близько 15 хвилин. За 5 хвилин до закінчення приготування додаємо нарізану петрушку (тільки листочки, без гілочок).
Страва готова. Подати можна як теплою, так і холодною. Дуже смачно з картопляним пюре та овочевим салатом.Смачного!
Цей рецепт стане відмінним варіантом як для сімейного обіду або вечері, так і святкового застілля. Свинячий язик тушкований з цибулею в неймовірному сметанному соусі не лише смачний, а й дуже поживний. Спробуйте приготувати, щоб переконатися. Смачного!
Фото: Depositphotos
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.