3.2 C
Kyiv
Четвер, 20 Березня, 2025

Свинячий язик: рецепт приготування в домашніх умовах
(health.fakty.com.ua)

Найпопулярніші

Свинячий язик – це одна з тих страв, які дивують своєю смаковою насиченістю та різноманіттям.

Цей продукт має ніжну текстуру і приємний смак, який може задовольнити навіть найвибагливіших гурманів. І найкраще в тому, що рецептів приготування свинячого язика безліч! Його можна тушкувати, смажити, запікати, робити заливне і навіть додавати у салати.

А ще цей субпродукт багатий на жирні кислоти, цинк, залізо та вітамін В12. Часте вживання цього продукту може допомогти зміцнити імунітет та швидше одужати.

Зараз дивляться

Одним зі смачних рецептів свинячого язика є його тушкування з цибулею в сметанному соусі. Цей рецепт простий у виконанні, а результат вразить навіть найвибагливіших гостей.

Як приготувати свинячий язик, правильно почистити від шкірки та поради – читайте в матеріалі.

Свинячий язик: рецепт приготування покроково

  1. Свинячі язики миємо, видаляємо за допомогою ножа наліт, ще раз промиваємо.
  2. Викладаємо у каструлю, заливаємо водою так, щоб повністю покрила субпродукт. Додаємо сіль до смаку. Також можна додати при варці лавровий лист та перець горошком.

Скільки варити свинячий язик

  1. Доводимо воду до кипіння і знімаємо “шум”.
  2. Потім зменшуємо вогонь і готуємо під кришкою близько 1 години 20 хвилин (до м’якості). Час приготування залежить від розміру.

Як почистити свинячий язик

  1. Варені ще гарячі свинячі язики викладаємо в холодну воду на 1 хвилину.
  2. Потім легко і просто чистимо гострим ножем. За потребою промиваємо і використовуємо у будь-які страви.

Свинячий язик тушкований з цибулею в сметанному соусі

Інгредієнти:

  • язик свинячий варений – 2 шт. (800 г)
  • цибуля – 2 шт.
  • олія – 4 ст. л.
  • сметана – 120 мл
  • вода або бульйон в якому варився свинячий язик – 1 склянка
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку
  • лавровий лист – 2 шт.
  • петрушка – декілька гілочок

Як приготувати свинячий язик тушкований з цибулею в сметанному соусі

  1. Почищену цибулю нарізаємо кубиками або напівкільцями й смажимо у попередньо розігрітій олії до готовності.
  2. Потім викладаємо нарізаний язик, перемішуємо і готуємо 3 хвилини.
  3. Тепер час додати усі спеції та перемішати. Готуємо ще 1 хвилину.
  4. Вливаємо у сковороду сметану, перемішуємо і тушкуємо під кришкою близько 15 хвилин. За 5 хвилин до закінчення приготування додаємо нарізану петрушку (тільки листочки, без гілочок).

Страва готова. Подати можна як теплою, так і холодною. Дуже смачно з картопляним пюре та овочевим салатом.Смачного!

Цей рецепт стане відмінним варіантом як для сімейного обіду або вечері, так і святкового застілля. Свинячий язик тушкований з цибулею в неймовірному сметанному соусі не лише смачний, а й дуже поживний. Спробуйте приготувати, щоб переконатися. Смачного!

Фото: Depositphotos

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

ФАКТИ

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини