3.2 C
Kyiv
Четвер, 20 Березня, 2025

Рибні тефтелі рецепт – як приготувати в томатному соусі з овочами
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Навіть у людей із гарною фантазією часом не вистачає ідей, що приготувати на сніданок, обід чи вечерю. У такому разі на допомогу приходять блогери, у колекції яких завжди знайдуться цікаві рецепти. Якщо вам подобаються ніжні тефтелі у соусі, спробуйте приготувати їх за рецептом Дарини Сілиної – української фудблогерки, яка також фотографує контент для кулінарної індустрії.

У своєму Instagram Дарина показала, як готувати рибні тефтелі у томатному соусі. Вони підійдуть для будь-якого гарніру, наприклад, картопляного пюре чи кускуса, або ж самі по собі будуть повноцінною стравою на вечерю.

Читайте також: Що додати в рибні котлети, щоб зробити їх ще смачнішими: цікавий рецепт.

Фото: фудблогерка Дарина Сіліна / https://www.instagram.com/man_darinka.food/

Інгредієнти: минтай – 500 г, рис – 50 г, куряче яйце – 1 шт., морква – 1 шт., цибуля ріпчаста – 2 шт., томатна паста – 75 г, рослинна олія – 50 мл, лавровий лист – 1 шт., запашний перець горошком – 2-3 шт., сіль та чорний мелений перець – за смаком, петрушка – 2-3 гілочки, вода – 300 мл.

Фото: фудблогер Дарина Сіліна / https://www.instagram.com/man_darinka.food/

Приготування:

Спочатку слід добре промити рис та відварити його до напівготовності. Злийте воду та охолодіть до кімнатної температури.

Філе минтая чистимо від кісток і шкірки, ріжемо невеликими шматочками, після чого перебиваємо в чаші блендера разом із 1 цибулиною. Якщо блендера немає – підійде м’ясорубка, головне – щоб фарш був однорідним та густим.

Рибний фарш поєднуємо з рисом, вбиваємо 1 яйце, солимо і перчимо за смаком. Змішуємо інгредієнти до однорідності, а потім мокрими руками формуємо з фаршу круглі тефтелі однакового розміру.

Читайте також: Смажити не потрібно: простий рецепт “чебуреків” з лаваша в духовці.

Фото: фудблогер Дарина Сіліна / https://www.instagram.com/man_darinka.food/

Далі займаємося приготуванням соусу для тефтелей. Спочатку чистимо і ріжемо маленькими кубиками цибулину. Потім чистимо моркву та натираємо її на великій тертці.

Якщо готуєте тефтелі в мультиварці, налийте в її чашу олію, поставте на режим смаження і спасеруйте овочі. Якщо готуєте у сковороді – зробіть те саме. Потім покладіть тефтелі та приготуйте томатну заливку.

Томатну пасту змішуємо із гарячою водою, після чого заливаємо тефтелі. Щоб страва була запашною, додаємо лавровий лист і чорний перець горошком. Тефтелі тушкуємо до готовності протягом 30 хвилин, на стіл подаємо гарячими.

Фото: фудблогер Дарина Силіна / https://www.instagram.com/man_darinka.food/

Цікаві новини для вас:

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини