4.6 C
Kyiv
Четвер, 29 Лютого, 2024

Супер торт на кефірі, чорний принц | UA Новини
(ua-novosti.site)

Найпопулярніше

Продукти для блюда

  • 2 яйця
  • 300 гр. муки
  • 200 гр. цукор
  • 250 мл. кефір
  • 90 гр. вершкове масло
  • 40 гр. какао
  • 1 ч. л. соди
  • для крему:
  • 350 гр. сметана 22% жирності
  • 250 гр. вершки 36%
  • 150 гр. цукрова пудра
  • 10 гр. ванільний цукор (опційно)
  • просочення:
  • 30 г цукру + 25-30 г води

Як готувати?

Продукти для торта мають бути кімнатної температури.

З’єднати яйця, цукор, щіпку солі і добре збити,поки маса не стане повітряною.

Влити розтоплене вершкове масло|мастило| і кефір, перемішати міксером на малих обертах.

Додати какао-порошок через сито та соду (не гасити!), всипати борошно.

Перемішати міксером на слабких оборотах, перемішуйте доти, поки не зникнуть усі грудочки борошна.

Готове тісто має вийти в міру густим, на кексовий тип.

Для випікання бісквіту найкраще взяти роз’ємну форму 20-22 см у діаметрі, вистеліть на дно пергамент, борти змастити олією та присипати борошном.

Випікається корж тривалий час 60-65 хвилин при 170С.

Щоб торт вийшов дуже м’яким і смачним, раджу коржі перед нанесенням крему просочити звичайним цукровим просоченням.

Готовий корж охолодити, зрізати верхівку (подрібнити в крихту, вона піде на обсипання), розрізати на три коржі.

Найневдаліший корж покладіть на блюдо, просочіть його сиропом, викладіть 1/3 частину охолодженого крему, розрівняйте крем, покладіть другий корж, просочіть сиропом і знову 1/3 частину крему.

Викладіть останній корж, промажте верх торта кремом, що залишився, залишивши 2 ст.л крему на вирівнювання.

Поставте торт у холодильник на ніч.

Наступного дня підрівняйте верх і бортики і прикрасьте бісквітною крихтою.

Відеоурок

UA NOVOSTI

Останні новини