4.6 C
Kyiv
Четвер, 29 Лютого, 2024

Закуска з баклажанів та перцю | UA Новини
(ua-novosti.site)

Найпопулярніше

Продукти для блюда

  • баклажани – 2 шт. (600 гр.)
  • перець ґрунтовий – 650 гр.
  • часник – 4-5 зубчиків
  • вода – 200 мл.
  • соль – 1/2 ст.л.
  • сахар – 1,5 ст.л.
  • оцет 9% – 1 ст.л.
  • олія – ​​1 ст.л.
  • лавровий лист – 2 шт.
  • перець чорний (горошок) – 8 шт.

Як готувати?

Перець розрізаємо навпіл і очищаємо від насіння. Запікаємо в духовці при температурі 180 ° С, 30-40 хвилин до м’якості. Гарячий перець перекладаємо в контейнер, щільно закриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження. Потім охолоджений перець очищаємо від шкірки.

Баклажани очищаємо від шкірки, розрізаємо впоперек і нарізаємо скибочками товщиною 0.5-0.7 см. Обсмажуємо на олії, перекладаємо на паперовий рушник.

Для маринаду в сотейнику змішуємо воду, сіль, цукор, оцет, олію, перець і лавровий лист. Доводимо до кипіння та остуджуємо до кімнатної температури.

У потрібну ємність викладаємо шарами баклажани, перець, нарізаний часник і т.д. Заливаємо маринадом і забираємо в холодильник на 8-10 годин.

Відеоурок

https://www.youtube.com/watch?v=9c9K8mcGRRQ


UA NOVOSTI

Останні новини