4.9 C
Kyiv
П’ятниця, 23 Лютого, 2024

Запіканка з вермішелі з сиром по технологічній карті для дитячого садка. | UA Новини
(ua-novosti.site)

Найпопулярніше

Продукти для блюда

  • основні:
  • сир (дрібнозернистий) – 500 гр.
  • вермішель – 360 грн.
  • вода – 800 мл.
  • сіль – 12 гр.
  • вершкове масло – 1 ст.л.
  • олія (без запаху) – 1 ст.л.
  • яйця – 2-3 шт.
  • цукор-пісок – 50 гр.
  • ванільний цукор – 8 гр.
  • додаткові:
  • вершкове масло або сметана (сметана з жовтком) для змащування верху запіканки

Як готувати?

1. Вермішель для запіканки приготуйте НЕЗЛИВНИМ способом: засипте її в підсолену киплячу воду і варіть до загусання.

В кінці варіння додайте жир, накрийте кришкою посуд і доведіть до готовності на слабкому вогні як кашу.

На всіх етапах періодично помішуйте.

Привар складає близько двохсот відсотків.

Потім зніміть каструлю з вогню та остудіть вміст до кімнатної температури.

Кришку не знімайте, щоб вермішель не завітрілася.

2. Помістіть у миску яйця, додайте цукор-пісок і (якщо є бажання) ванільний цукор.

Перемішайте.

Збивати не треба.

Ось тут я відступила від рецептури.

За технологічною картою на цю кількість продуктів йде ОДНЕ яйце.

Запіканка виходить досить пухкою, і багато хто, напевно, це пам’ятають.

Я додала три яйця, щоб страва впевнено пережила фото- та відеосесію.

Для домашнього вживання вам буде цілком достатньо двох великих яєць.

Вермішель, остигаючи, злежується і злипається.

Добре розворушити її руками.

Додайте до яєчної суміші сир і вермішель.

Ретельно перемішайте.

3.Форму для запікання застелите пекарським папером.

Незахищені місця змастіть олією.

Викладіть сирно-вермишелеву суміш і розрівняйте.

Розмір моєї форми 19 на 28 сантиметрів.

Для перерахунку на іншу форму погуглить словосполучення «калькулятор бісквіту».

Змастіть заготовку розтопленим вершковим маслом або сметаною.

Традиційно ця запіканка має колір, близький до білого.

Якщо хочете пожовкнути, використовуйте як мастило один великий жовток, розбовтаний зі 150 грамами сметани.

4. Надішліть виріб у заздалегідь розігріту до 180 градусів Цельсію духову шафу.

Готуйте близько 30 хвилин.

Відеоурок

UA NOVOSTI

Останні новини