Приготування страви «Оякодон».
Оякодон – дуже популярна страва в Японії, такий собі омлет з куркою, який обов’язково подається з розсипчастим рисом в глибоких піалах. І хоча рецепт, запропонований мною, не зовсім автентичний (я замінила деякі інгредієнти, оскільки в нас їх важко купити), страва виходить дуже-дуже смачною 🙂
Кількість інгредієнтів розрахована на 4 порції.
Рис промити до «чистої» води і відварити як вказано на упаковці.
М’ясо відділити від кісток та шкіри і нарізати невеликими шматками.
Цибулю нарізати півкільцями.
Яйця збити виделкою до однорідного стану і додати порізану зелену цибулю.
У сковорідку влити воду, вино, соєвий соус, додати цукор і, помішуючи, довести до кипіння.
Потім викласти ріпчасту цибулю і на середньому вогні готувати 1-2 хв.
Після цього на цибулю викласти шматочки курятини і готувати на середньому вогні, час від часу помішуючи, 7-8 хв.
Потім м’ясо рівномірно залити збитими яйцями, зменшити вогонь до мінімального, накрити кришкою і готувати 1 хв. Страву відставити з вогню і залишити під кришкою ще на 1 хв.
У піали чи інший глибокий посуд викласти рис, поверх – приготоване куряче м’ясо. Зверху полити соусом, що залишився в сковорідці. Страва «Оякодон» готова.