Приготування печінкового паштету з коньяком і мускатним горіхом.
На сьогодні це мій улюблений рецепт паштету з курячої печінки. За структурою закуска виходить дуже ніжною, а коньяк і мускатний горіх надають їй особливого пікантного смаку. Подавати паштет можна зі скибками свіжого хліба, крекерами чи хрусткими тостами. А за рецепт велике ДЯКУЮ Веронічці – талановитому кухарю і чудовій людині 🙂
Печінку добре помити, очистити від плівок і порізати на шматки.
Цибулю порізати кубиками.
Моркву натерти на терці з малими отворами.
На соняшниковій олії обсмажити цибулю до золотистого кольору.
До цибулі додати моркву і, помішуючи, смажити, поки морква добре не зм’якне.
Потім в сковорідку викласти печінку і, помішуючи, смажити її 7-8 хв. на середньому вогні. При потребі можна долити трошки води.
Додати вершкове масло (100 г).
Коли масло розтопиться, печінку добре посолити, поперчити і додати мускатний горіх. Все ретельно перемішати і смажити ще 5 хв.
Після цього вміст сковорідки подрібнити блендером. Додати коньяк і перемішати. При потребі досолити, доперчити.
Паштет викласти у формочки або загорнути в харчову плівку і скрутити ковбаскою. Паштет у формочках слід залити розтопленим вершковим маслом (40-50 г), щоб запобігти його пересиханню.
Потім закуску на 1-2 год. покласти в холодильник. Печінковий паштет з коньяком і мускатним горіхом готовий.