- яйця – 9 шт.
- цукор – 180 г
- пшеничне борошно в.г. – 130 г
- какао-порошок – 70 г
- розпушувач для тіста – 1 / 2 ч. л.
Інгредієнти для начинки:
- вершкове масло – 300 г
- згущене молоко – 350 г
- вишня у власному соці (без кісточок) – 2,5 склянки
- коньяк / ром / горілка – півсклянки (100 мл)
Інгредієнти для помадки:
- цукор – 4 ст. л.
- вода або молоко – 3 ст. л.
- вершкове масло або маргарин – 50 г
- какао-порошок – 2 ст. л.
Приготування торта «П’яна вишня».
Соковитий, ароматний і красивий торт з приємним шоколадно-вишневим смаком і легким присмаком алкоголю. Зі всіх перепробуваних рецептів цей сподобався мені найбільше. Тому не зволікаю, а одразу ділюся рецептом з вами 🙂 Торт я випікала у формі діаметром 25 см.
За добу до приготування торта вишню (без соку) залити коньяком, накрити кришкою і залишити при кімнатній температурі. Якщо використовується свіжа вишня, до неї слід додати ще 2 ст. л. цукру.
Готуємо бісквіт. Спершу слід змастити форму олією і присипати її борошном, а також увімкнути духовку на 180°С, нехай нагрівається.
Борошно, какао і розпушувач (разом) просіяти в миску, перемішати.
Акуратно відділити білки від жовтків у дві окремі великі миски. Білки поки що помістити в холодильник. До жовтків додати половину цукру (90 г) і…
…збити міксером в пишну світлу масу.
Тепер білки збити міксером в піну. Щоб білки добре збились, вони мають бути холодними, а миска і насадки для міксера – чистими і сухими. Також до білків можна додати дрібку солі.
До збитих в піну білків додати решту цукру (90 г) і збити міксером до стійких піків.
До жовтків додати 1 / 4 збитих білків і акуратно перемішати ложкою до однорідної маси.
Тепер жовтки в такому вигляді додати до білків і ретельно та акуратно перемішати рухами знизу доверху.
Потім в миску додати борошно з какао та розпушувачем, і так само, підбираючи масу знизу доверху, перемішати.
Готове тісто вилити у форму, розрівняти і помістити у заздалегідь розігріту до 180°С духовку. Випікати приблизно 45 хв. Готовність тіста перевірити дерев’яною паличкою. Спечений бісквіт ще на деякий час (5 – 10 хв.) залишити у вимкненій духовці, щоб через різкий перепад температури він не осів. Потім корж вийняти з форми і перекласти його на решітку, перевернувши верхом донизу, щоб отримати більш рівну поверхню. Корж накрити рушничком і залишити на 4-5 год. або наніч.
Після цього довгим гострим ножем зрізати верхню частину бісквіта, товщиною 1-1,5 см. З нижньої частини бісквіта вищипати м’якуш, залишивши знизу і по боках теж по 1-1,5 см.
З вишень, що настоювались в коньяку, злити всю рідину і нею просочити верхню та нижню частини коржа.
Готуємо начинку. Розм’якле вершкове масло збити міксером до пишності. Потім частинами додати згущене молоко, кожен раз ретельно збиваючи міксером. Тепер, на даному етапі, можна вчинити двома способами. До крему додати вишні і мякуш бісквіта, яку слід добре подрібнити в комбайні чи перетерти руками. Все перемішати і крем готовий.
Або зробити трошки по – іншому, щоб начинка була щільнішої консистенції, а смак торта більш насичений. В макітру викласти м’якуш бісквіта (1-2 жмені відкласти для декору) та 1 / 3 вишень і перетерти макогоном.
Туди ж додати крем, знову перетерти.
Додати решту вишень і перемішати ложкою. начинка готова.
Начинку викласти у корж і розрівняти.
Зверху накрити «бісквітною кришкою» і помістити в холодильник.
Готуємо помадку. У невеликій каструлі розтопити масло, додати воду, цукор, какао-порошок, перемішати і варити на малому вогні до загустіння.
Торт полити помадкою.
Боки торта присипати бісквітними крихтами і помістити в холодильник мінімум на 4 год. Потім торт прикрасити збитими вершками та вишнями, як на фото, і подавати до столу. Торт «П’яна вишня» готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 476411
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2016-03-11
Поділіться рецептом з друзями 🙂
Коментарі до цього рецепта (67):
Дуже апетитно, я так не вмію.
Лесю, а Ви спробуйте приготувати, – все не так складно, як здається 🙂
Я перепробувала дуже багато рецептів… і жоден з них мені не вдавався!!! Ваш рецепт торта просто чудовий!!! Торт вийшов надзвичайно смачний!!! Дуже Дякую Вам!!!!
Вероніко, на здоровя’ячко! Дуже рада, що торт Вам так посмакував 🙂
Обожнюю цей торт! Але боялася сама робити, бо ще жодного разу не вдавався мені бісквіт. Ризикнула ще раз, і все добре! Щиро вдячна!
Прошу 🙂 і радію з того, що рецепт став Вам у пригоді :)))
А який діаметр бляшки?
Торт я випікала у формі діаметром 25 см. В передмові написано 🙂
А згущене молоко має бути варене чи рідке?
Олено, згущене молоко має бути рідке, неварене.
Тортик вийшов дуже смачний якщо можете викладіть ще рецептики тортиків.
Беру до уваги Ваше прохання 🙂
Pekla dlja v.i.p hostiv, smahnishoi she ne smakyvalu! djakyiy.
Завжди приємно читати такі відкуки, дякую!
І знову фурор! Торт вийшов просто бомбезний ! Гості в шоці, а я ну дуже задоволена. Дякую, Любо, за прості і смачнющі рецепти!
І я дуже задоволена з того, що торт так сподобався вашим гостям 🙂
Я просто в шоці цей торт обєдєніє..дякую)))
Тортик справді дуже смачненький. Але чомусь зверху підріс, як гриб. Підкажіть, що зробила я не так. Дякую.
Василино, можливо, Ви дали забагато розпушувача, якщо після виймання з духовки бісквіт не осів. Для того, аби зменшити випуклість, спечений корж слід викласти на решітку догори дном, як це вказано в рецепті.
Торт вдався за першим разом! Дякую за класний рецепт!
Торт просто неймовірний! Всім дуже сподобався.
А розпушувача півложки чи 1 ложку, бо я щось не можу зрозуміти )
Іра, я давала пів чайної ложки розпушувача.
Дякую за рецепт, тортик вдався з першого разу)) ну дуже смачний.
На здоров’я 🙂
Дуже вдячна за рецепт. Тепер це улюблений тортик мого чоловіка)) І навіть свекрусі він сподобався дуже. Вийшов з першого разу)
Христино, дуже рада, що тортик вдався і всім засмакував 🙂
Всі так хвалять попробую спекти.
А згущене молоко варене чи сире?
Маріє, згущене молоко не варене.
Які вершки збивати щоб вийшло як у вас прикрасити?
Олю, можна прикрасити аерозольними кондитерськими вершками, а от збивати слід вершки 30%
жирності і більше.
Дуже смачний тортик! Роблю вже не вперше в саме по Вашому рецепту) Всім дуже подобається, дякую)
На здоров’я 🙂 Рада чути, що рецепт Вам сподобався 🙂
Дякую за рецепт! Дуже смачний тортик получився! Але мені здалося що у мене вийшов сухуватий бісквіт, хоча пропитувала дуже старанно, можливо замало було соку. Ще раз дякую, всім дуже сподобалось!
Дуже дякую за опис покрокових дій,бо рецепт був,а як грамотно зробити,не знала.А тепер всі секрети відомі. Дякую.
Вишні всі перетирати в макогон?
Любо, третину вишень слід перетерти, а решту додати цілими.
А що краще брати коньяк, ром чи горілку?
Олеся, зазвичай, я використовую горілку.
Пекла сподобався!!!
Бісквіт можна спекти у мультиварці?
Дано, не знаю. Я не користуюсь мультиваркою.
Дякую за рецепт. Торт дуже смачний !!!
Юля, на здоров’я 🙂
Чи можна вишню залити вином а не горілкою чи коньяком?
Даріє, в даному рецепті вино не підійде.
Можна в мультиварці, я печу))
А згущене молоко варене чи свіже?
Тетяно, в рецепті використовується неварене згущене молоко.
Дуже дякую господинці за рецепт. Вперше в житті я спекла такий смачний бісквіт! Всі в захваті від моєї вишні)))
Іванно, рада, що торт так всім посмакував 🙂
Скажіть. А муки має бути менше як стакан дввстіграмовий? Чи муку треба важити?
Наталю, я борошно вимірюю мірною склянкою.
Мені після вишнівки залишилося багато вишень. Знайшов Ваш рецепт, трішки його переробив (було лише 6 яєць і варена згущонка). Торт вийшов супер))) Дякую)))
Роблю за цим же рецептом, тільки додала трохи свого – ще смачніше)
найперше бісквіт не перетираю – так кусочки в кремі смачніші. Далі використовую варену згущонку, так як вона густіша, а третє – зовсім випадково заварила шоколад на верх без додавання цукру. Ох і гіркий вийшов, та на фоні солодкої вишні гарний контраст отримала, тому до кави в самий раз! Рекомендую спробувати)
Дуже смачний, дякую за рецепт!
Каміло, рада, що торт вам прийшовся до смаку 🙂
Печу не перший раз, бісквіт ну дуже смачний, дякую за вдалий покроковий рецепт!!!
Вікторіє, на здоров’я 🙂
Торт зробила на День народження свого швагра. Їстиме його ЗСУ. Сподіваюся, хлопцям торт сподобається і додасть сил!
Олено, ви молодець!
Торт дуже смачний. Велика подяка кондитеру за покроковість рецепту тортика як робити всі секрети розкриті! А які ви ще тортики випікаєте?
Тетяно, дякую за відгук! Загляньте у розділ “Солодка випічка”, там є ще тортики 🙂