24.3 C
Kyiv
Понеділок, 29 Липня, 2024

Криза “Полісся” та повернення футбольних уболівальників на стадіон
(1.zt.ua)

Найпопулярніші

1 березня у Житомирі, на Центральному міському стадіоні “Полісся” пройшов футбольний матч у рамках 19 туру Чемпіонату України між “Поліссям” та клубом “ЛНЗ” із Черкас. Результатом зустрічі стала поразка господарів поля з рахунком 0:1. На 90+3 хвилині досвічений нападник черкасців Денис Олійник забив вирішальний гол зустрічі. Сталось взяття воріт “Полісся” унаслідок помилки голкіпера команди Дениса Бойка, який, вибиваючи м’яч від власних воріт, віддав результативний пас прямо в ноги супернику.

Загалом, у поточному сезоні УПЛ ця поразка стала для житомирян вже четвертою у сезоні. За підсумками 19 зіграних поєдинків “поліські вовки” посідають 3 сходинку турнірної таблиці, набравши 33 очки. Однак, свої матчі у цьому турі ще не зіграли найближчі переслідувачі команди – донецький “Шахтар” та київське “Динамо”, які мають у своєму активі по 32 залікові пункти у 16 зіграних поєдинках. У випадку, якщо обидва колективи виграють свій найближчий матч, то житомирське “Полісся” ризикує опинитись уже на 5-ому місці чемпіонату.

Важливим фактором не найкращих результатів житомирян деякі фанати та експерти називають втрату через травму ключового гравця команди, Бені Макуана, у виїзному поєдинку попереднього туру проти львівського “Руха”. Тоді конголезець зазнав розриву м’язів задньої поверхні стегна, що виключило його можливість грати у футбол до кінця сезону.

Однак, не перемагає “Полісся” в УПЛ уже протягом 5 матчів поспіль, з 11 листопада. Тоді підопічні Калітвінцева переграли харківський “Металіст-1925” з рахунком 2:1, після цього 4 рази зігравши свої матчі внічию та одного разу програвши, якраз у матчі проти “ЛНЗ”. Тому, можна говорити про те, що ігровий спад у клубу триває ще з кінця минулого року.

Проаналізувавши власні результати у першому колі та провівши потужну трансферну кампанію в зимове міжсезоння, керівництво “Полісся” почало ставити перед собою більш амбітні цілі, ніж ті, що заявлялись що заявлялиь перед початком сезону 2023/24. Президент клубу Генадій Буткевич говорив про те, що хоче бачити свою команду в топ-трійці УПЛ, а також претендувати на перемогу в Кубку України. Та останні успіхи “вовків” на футбольному полі скоріш негативно сприяють спробі досягнення поставлених задач. Та наразі, друга половина сезону лише стартувала, тож давати якісь однозначні прогнози ще зарано.

Та не обійшлось у житомирському футболі і без позитиву. 1 березня, під час матчу проти “ЛНЗ” на трибуни домашнього стадіону “Полісся” повернулись вболівальники, хоч і в обмеженій кількості. Влада дозволила клубу заповнити близько 1500 місць на стадіоні, із 6500 наявних. Перший Житомирський також відвідав цей матч, щоб показати вам враження та емоції людей, які вперше з часів повномасштабної війни та коронавірусу офіційно отримали змогу відвідати матч улюбленої команди.

Це та не тільки ви можете побачити у нашому відеоматеріалі з безпосередньо з матчу.

1.zt.ua

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини