9.9 C
Kyiv
Вівторок, 8 Жовтня, 2024

Як щонеділі на Михайлівській волонтери проводять акції і знаходять господарів безпритульних тваринам. ФОТО
(1.zt.ua)

Найпопулярніші

Вже більше 5 років у Житомирі волонтери ГО «ЗО Дозор» допомагають знаходити родини для безпритульних тварин, яких підбирають на вулицях міста, забирають на перетримку, вакцинують, стерилізують, обробляють від паразитів.

Про історію кожного підопічного розповідають на своїх сторінках у соцмережах, публікують світлини. Втім, познайомитися із хвостатими житомиряни можуть наживо під час акцій на Михайлівській. Як тільки стало тепліше і виглянуло сонечко, волонтери беруть тварин в клітках (з дотриманням належних умов) у намет, куди щонеділі з 11.30 до 16.00, а влітку й довше, підійти можуть усі охочі та знайти собі чотирилапого друга.

Нових власників шукають песикам і котикам, але, зважаючи на те, що для останніх подібна атмосфера гамірної вулиці може бути стресовою, їх виставляють рідше.

“Ми проводимо свого роду просвітницьку роботу: розповідаємо перехожим про нашу діяльність та яким чином можна підтримати тварин, запрошуємо долучатися до команди, а ще розповідаємо про важливість стерилізації. Приміром, спростовуємо міф про те, що після цієї процедури котики будуть менше ловити мишей. Також нагадуємо, що давати собакам кістки, а кошенятам коров’яче молоко – шкідливо, бо багато хто не задумуються над цим. Функціонує наша діяльність за рахунок благодійних внесків, які йдуть на придбання корму, оплату послуг ветеринарів, вакцинацію, стерилізацію, придбання розхідних матеріалів. Залишити пожертви усі небайдужі можуть у скриньці під час недільних акцій, переказати на банківські реквізити, якщо бажають допомогти в конкретній ситуації, – говорить голова ГО «ЗОО Дозор» Людмила Охотнікова. – Ще у нас в наметі можна придбати різну сувенірну продукцію на відповідну тематику, зокрема волонтерка Юлія Ткаченко виготовляє вироби ручної роботи, є аксесуари, іграшки для собачок і котиків, які, до речі, коштують навіть дешевше, ніж аналогічні позиції у спеціалізованих магазинах. Виручені кошти так само направляються на волонтерську діяльність. Що стосується тварин, то так – люди можуть підійти, поспілкуватися з нами і взяти собі когось з числа тих, які тут представлені чи, відповідно до їх побажань, ми підберемо когось. Так буває, що по фото виберуть собі одного, а коли приїхали, побачили іншого і зрозуміли, що такий песик їм більше підходить. Ми не віддаємо тварин студентам, які приїхали з інших міст на період навчання, людям, які знімають житло, бо через деякий час вони орендують інше помешкання і не можуть вже собачку забрати з собою. Це все з досвіду розповідаю. Є багато нюансів, зазвичай під час спілкування все стає зрозуміло і ми відчуваємо, що ось в цій родині нашим тваринкам буде добре. Є ще умова, що ми обмінюємося контактами і просимо нових власників звітувати перший час про те, як облаштувалася тварина. Крім цього, ми наголошуємо, що тварину обов’язково треба стерилізувати – пропонуємо це зробити за наш чи власний рахунок, якщо така можливість є. Коли люди з цим не згодні, тварину їм віддати не можемо”.

Юлія Демусь

1.zt.ua

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини