Більшість господинь додає чорнослив лише до салату з буряка, втім, це не єдина страва, яку можна приготувати. Він також чудово поєднується з іншими овочами, м’ясом птиці, грибами, сиром і різними горіхами, надаючи їм особливого смаку і пікантності. Рецепт надзвичайно смачного салату з чорносливом – в матеріалі Факти ICTV.
Салат з чорносливом: рецепт
Цей ситний салат з чорносливом чудово підійде до обіду або вечері. Інколи він навіть може замінити будь-яку основну страву.
Інгредієнти:
Зараз дивляться
- 200 г чорносливу
- 200 г вареного курячого філе
- 2-3 варених яйця
- 1 велика морква
- 1 цибуля
Для заправки салату з чорносливом:
- 100 г домашнього майонезу, сметани або йогурту
Приготування салату з чорносливом
- Очистьте яйця та наріжте дрібними кубиками.
- Куряче м’ясо наріжте так само.
- Очищену моркву натріть на тертці.
- Очищену цибулю також наріжте дрібними кубиками.
- Чорнослив залийте окропом на 15 хв, а потім наріжте смужками або кубиками.
- Для салату з чорносливом візьміть велику тарілку чи салатник та викладайте продукти тонкими шарами: перший – морква, другий – куряче м’ясо, третій – яйця, четвертий – чорнослив, п’ятий – цибуля. Кожний з них просочуйте заправкою, щоб усі інгредієнти були рівномірно покриті.
- Покладіть салат з чорносливом до холодильника на кілька годин, щоб він настоявся.
- Салат із чорносливом готовий. Смачного!
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.