Терпкий “Смак свободи” без Павла Лі
Увечері 6 березня в київському кінотеатрі було людно і святково. Гості піднімали келих шампанського за майбутню прем’єру, в фотозоні записували численні інтерв’ю.
І дуже-дуже бракувало однієї людини, яка б теж могла розділити успіх цього фільму – актора Павла Лі, котрий загинув два роки тому в Ірпені, під час евакуації людей з пекла війни.
Нещодавно на екрани вийшов фільм Жульєт Бінош “Смаку пристрасті” розкриває секрети – нового фільму про їжу від французького режисера в’єтнамського походження Чана Ань Хунга. Їжа, смаки, насолода від їжі і зрештою – любов. Тож тема приготування їжі – за стародавніми рецептами чи сучасними версіями продовжує привертати увагу глядачів понад 10 років після таких відомих стрічок «Їж. Молись. Кохай» та «Юлія і Джулія. Готуємо щастя за рецептом».
Українському фільму, здається, не вистачило трішки динаміки та якісної візуалізації приготування страв, яку чи не найбільше полюбляють шанувальники подібних кінокартин. Також стрічку варто було б трішки скоротити. Певний подив викликає і присутність у кадрі Джамали – хід зрозумілий, та чи сприятиме він розвитку власне ігрового прокатного кіно – покаже час.
Авторка – Наталія Рудніченко.
Запис Терпкий “Смак свободи” без Павла Лі спершу з’явиться на УКРАЇНСЬКИЙ ПІВДЕНЬ – Головні новини півдня України.