8 березня у багатьох країнах світу відзначають Міжнародний жіночий день. Тому багато господинь вже підшукують небальні рецепти закусок та десертів, щоб урізноманітнити своє меню в цей день та здивувати близьких за святковим столом. theLime підібрав для вас рецепт святкового торта “Очі цариці” із зефіром.
Читайте також: Універсальні подарунки на 8 березня, які можна зробити мамі, дружині чи подрузі.
Інгредієнти для темного коржа: жовтки (6 шт.), яйця (2 шт.), цукор (200 г), рослинна олія (50 мл), борошно (100 г), какао (30 г), розпушувач (1 ч. л).
Інгредієнти для світлого коржа: білки (6 шт.), цукор (200 г), рослинна олія (50 мл), оцет (1 ст. л.), крохмаль (100 г).
Інгредієнти для крему: молоко (500 мл), пудинг (1 упаковка), цукор (100 г), вершкове масло (300 г).
Додаткові інгредієнти: желе (2 упакування), вода (500 мл), зефір (12 половинок).
Форма для випікання – 30х20 см.
Приготування:
Для початку приготуємо шоколадний корж: у глибоку миску розбиваємо яйця та жовтки, додаємо цукор і збиваємо міксером – до того часу, поки маса не посвітлішає і стане пишною.
Додаємо олію, знову трохи збиваємо, потім просіяне через сито борошно, какао і розпушувач. Ретельно перемішуємо, щоб усі інгредієнти змішалися.
Форму для випікання вистилаємо пергаментним папером та виливаємо на неї підготовлене тісто.
Поступово розподіляємо силіконовою лопаткою і залишаємо в такому вигляді.
Читайте також: Яку начинку зробити для вафельного торта: найкращі рецепти на 8 березня.
Потім готуємо білий корж: у глибокій мисці збиваємо білки до консистенції піни, додаємо в кілька етапів цукор, потім олію, оцет. Все ретельно перемішуємо. Наприкінці додаємо крохмаль і знову перемішуємо.
На чорний корж викладаємо всю білу масу і рівномірно розподіляємо. Потім беремо шпажку і хаотичними рухами робимо візерунки, зачіпаючи темне тісто.
Ставимо у заздалегідь розігріту духовку і випікаємо при температурі 180°С до готовності.
Тим часом підготуємо желе: розчиняємо желе у воді, але її необхідно взяти трохи менше. Чекаємо, доки воно застигне.
Приготуємо заварну масу крему: в каструлю виливаємо молоко, ставимо на плиту. Цукор поєднуємо в окремій тарілці з пудингом, перемішуємо до однорідності. Висипаємо в молоко, постійно помішуємо та заварюємо масу. Коли вона загусне і майже закипить, прибираємо з вогню.
Читайте також: Меню на 8 березня: легкі та смачні страви, які можна приготувати на святковий стіл.
Перекладаємо заварну масу в іншу ємність, щоб швидше охолола, накриваємо в контакт харчовою плівкою. Залишаємо до повного охолодження.
Готовий корж розрізаємо на дві частини.
Вершкове масло кімнатної температури збиваємо міксером доти, доки воно не посвітлішає. Потім в кілька етапів додаємо заварну масу, що охолола. Крем готовий.
Збираємо торт: темний корж просочуємо, викладаємо на нього половину крему та рівномірно розподіляємо. Зверху викладаємо зефір чи печиво, а потім місце між зефіром заповнюємо желе. Відправляємо торт у холодильник на півгодини, щоб желе остаточно застигло.
Потім на желе викладаємо решту крему і зверху білий корж. Також можна полити розтопленим шоколадом та посипати кондитерською посипкою.
Залишаємо торт “Очі цариці” на ніч у холодильнику, а потім розрізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу.
- Читайте також на theLime, як приготувати вишневий чизкейк на 8 березня без борошна та випічки.
Цікаві новини для вас:
- Як вибрати свіжі тюльпани на 8 березня і розпізнати квіти, які швидко зав’януть.
- Топ-8 оригінальних подарунків на 8 березня, які можна зробити мамі, дружині, бабусі чи подрузі.
- Як не варто вітати жінок із 8 березня: такі слова вже давно не актуальні.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.