22.6 C
Kyiv
Понеділок, 29 Липня, 2024

Перекваліфікація жінок у сфері житлово-комунальних послуг
(1.zt.ua)

Найпопулярніші

Сфера управління завжди сприймалася як традиційне робоче поле для жінок, де вони займаються менеджментом, бухгалтерією, фінансами та інше.

У зв’язку із призовом чоловіків на військову службу в Житомирі виникають певні виклики у формуванні кадрового резерву за професіями, що традиційно були популярні серед чоловіків. Дефіцит чоловіків ставить під загрозу збереження обсягів виробництва, тому підприємства почали залучати жінок на “чоловічі” посади. Це підтверджують результати дослідження трендів на ринку праці, проведеного Конфедерацією роботодавців України. Станом на листопад 2023 року Україна втратила доступ до 30% трудового потенціалу через виїзд за кордон та мобілізацію. На середніх та великих підприємствах через значний дефіцит кадрів переводять жінок на вакантні місця.

Війна лише прискорила руйнування стереотипу про «чоловічу» та «жіночу» професії, оскільки жінки вже давно демонстрували бажання працювати у сферах, які традиційно вважалися “чоловічими”.

За даними порталу «Work.ua» у Житомирі середня зарплата за вакансіями – 16 000 грн. Серед затребуваних посад – вакансії в житлово-комунальній сфері: слюсар із зарплатою 20 000 грн, електрик із зарплатою 18 500 грн, зварювальник  із зарплатою 19 000 грн, маляр  із зарплатою 17 500 грн, токар  із зарплатою 25 000 грн. І всі ці професії успішно вже освоюють жінки, які проходять спеціальне навчання та здобувають новий фах. 

Так, одинадцять років тому, згідно з результатами дослідження соціологічної групи «Рейтинг», майже кожна десята жінка отримувала відмову в працевлаштуванні через стать, а 59% опитаних погоджувалися із твердженням, що існують чоловічі та жіночі професії. У сучасних реаліях жінки успішно займають посади у різних сферах, зокрема з розвитком та модернізацією інфраструктури попит на фахівців у житлово-комунальній сфері зростає. Жінки в цій сфері займають різноманітні посади, від інженерів і техніків, що відповідають за технічний стан будівель та комунікацій, до керівників, які керують роботою підрядних організацій та розробляють стратегічні плани.

Прикладом служить керуюча компанія “ДомКом”, де жінки-фахівці займають ключові посади в сферах ЖКГ. Так, Світлана Стародуб керує інженерною експлуатацією у Сумській філії, а Ірина Конопленко відповідає за цю сферу у Криворізькій філії.

Жінки у сфері управління будинками доводять, що вони здатні успішно працювати в будь-якій професії, незалежно від стереотипів. 

Завдяки своїй гнучкості та вмінню працювати в умовах змін, жінки з легкістю адаптуються до нових викликів, що постійно виникають у сфері утримання будинків. Вони стають справжніми лідерами, які не лише вміють управляти, але й надихають інших на досягнення кращих результатів. Жінки приносять у сферу управління  багатоквартирними будинками нові ідеї та перспективи, звертають увагу на потреби споживачів і розробляють творчі рішення для вирішення проблем. 
Якщо ви або ваші близькі мріють про зміну професії та хочете спробувати себе у управлінні, звертайтеся до нас через сайт, надсилайте своє резюме або телефонуйте на гарячу лінію, і “ДомКом” з радістю запропонує вам робоче місце, а також надасть ефективні інструменти для навчання та розвитку у новій сфері

1.zt.ua

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини