2.1 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Салат з пекінської капусти – як приготувати – рецепт страви
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Пекінська капуста – містить у собі багато вітамінів і мінералів, тому страви з неї завжди корисні й смачні, сьогодні ми приготуємо з неї ситний, але при цьому легкий салат з куркою та особливим соусом.

Про це розповідає “Апостроф”.

Соковитий та ситний салат з пекінської капусти з куркою та пікантним соусом із насіння кунжуту стане ідеальним доповненням як до святкового столу, так і до буденної вечері чи обіду який ви візьмете з собою на роботу.

Читайте також: Почастуйте рідних смачною стравою: рецепт запеченої картоплі із салом

Інгредієнти:

  1. Куряча грудка – 300 г;
  2. Пекінська капуста – 400 г;
  3. Консервована кукурудза – 200 г;
  4. Насіння кунжуту – 2 ч. л.;
  5. Майонез – 4 ст. л.

Сіль, чорний мелений перець – за смаком, також за бажанням спеції та свіжа зелень

Соус із насіння кунжуту

  • Розігрійте суху сковороду та обсмажте насіння кунжуту до золотистого кольору.
  • Перекладіть обсмажене насіння в миску і дайте їм охолонути.
  • Змішайте насіння кунжуту із майонезом. Накрийте харчовою плівкою і дайте настоятися, щоб насіння розм’якшилося і віддало свій аромат майонезу.
  • При бажанні додайте до соусу спеції за смаком, наприклад, мелений коріандр, каррі або сушений базилік, а також дрібно нарізану свіжу зелень (кріп, петрушку або кінзу).

Салат:

  • Відваріть курячі грудки в підсоленій воді до готовності. Остудіть і наріжте невеликими шматочками.
  • Пекінську капусту промийте, обсушіть і наріжте тонкою соломкою.
  • Злийте маринад із консервованої кукурудзи.
  • У салатник викладіть пекінську капусту, додайте кукурудзу та нарізану курку.
  • Заправте салат соусом із насіння кунжуту і перемішайте.
  • Спробуйте на смак і при необхідності додайте сіль та чорний мелений перець.
  • Перед подачею на стіл треба поставити салат у холодильник.

Корисні поради:

  1. Для більш яскравого смаку можна використовувати копчену курячу грудку.
  2. Якщо немає консервованої кукурудзи, може бути використана свіжа чи заморожена, її треба відварити її у підсоленій воді протягом 10-15 хвилин.
  3. Замість майонезу можна використовувати сметану, натуральний чи грецький йогурт.
  4. Для додаткової гостроти до соусу можна додати трохи гірчиці або каперсів.
  5. До салату можна додати інші овочі, наприклад, солодкий перець, помідори або редис.

Цей салат з пекінської капусти з куркою та соусом із насіння кунжуту стане однією з улюблених страв у вашій родині. Він не тільки смачний та ситний, а й корисний. Смачного!

Раніше ми публікували рецепт приготування пряників на кефірі.

  • Вас може зацікавити:

Ідеальна приправа до курки та м’яса: рецепт приготування соусу з базиліком

Рецепт до Масляної: як приготувати заварне тісто на вареники, які не розварюватимуться

Перевірений рецепт тесту на млинці до Масляної: будуть тонкими та еластичними

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини