8 березня у багатьох країнах світу відзначають Міжнародний жіночий день. Тому чимало господинь вже підшукують небальні рецепти, щоб урізноманітнити своє меню цього дня та здивувати близьких. І якщо ви вирішили, які смачні закуски поставите на святковий стіл, візьміть собі на замітку варіант десерту без випічки. theLime ділиться простим рецептом йогуртового торта з желе.
Читайте також: Простий десерт на 8 березня: як приготувати вафельний торт з желе.
Інгредієнти для основи: крекер (100 г), вершкове масло (50 г).
Інгредієнти для начинки: желатин (20 г), молоко (70 г), йогурт (550 г), вершковий сир (150 г).
Фрукти для начинки та прикрашання: банан (1 шт.), вишня (200 г), полуниця (250-300 г).
Інгредієнти: желе (1 упаковка).
Приготування:
Подрібнюємо печиво в блендері та змішуємо його з вершковим маслом. Пересипаємо масу у форму і трамбуємо дно (робимо це за допомогою склянки, а потім ложкою), ставимо основу торта в холодильник і переходимо до приготування начинки.
Желатин змішуємо з молоком та залишаємо на декілька хвилин для набухання.
За цей час промиваємо та нарізаємо фрукти для начинки, викладаємо їх на основу.
У глибокій мисці з’єднуємо йогурт, вершковий сир, добре перемішуємо і додаємо розтоплений желатин (розтоплюємо в мікрохвильовій печі кілька підходів по 10 секунд).
Йогурт ретельно перемішуємо із желатином. Акуратно виливаємо начинку на основу. Ставимо в холодильник до повного застигання приблизно на 2 години.
Читайте також: Що таке трайфл і як приготувати цей популярний десерт зі смаком “Снікерс”.
Робимо фінальний шар із желе. Одну пачку желе розводимо 250 мл води (в інструкції написано 500 мл). Робимо вдвічі менше води, щоб желе було стійким. Охолоджуємо желе повністю.
За цей час нарізаємо фрукти і викладаємо їх на начинку торта, обережно заливаємо желе, щоб фрукти трималися так, як їх викладали (при великій кількості желе, вони все одно рухаються). Ставимо десерт у холодильник до повного застигання желе.
Потім розрізаємо йогуртовий торт на порційні шматочки та подаємо до столу.
Цікаві новини для вас:
- Меню на 8 березня: легкі та смачні страви, які можна приготувати на святковий стіл.
- Яку начинку зробити для вафельного торта: найкращі рецепти на 8 березня.
- Торт “Ескімо” – шоколадний бісквіт із ніжним заварним кремом: як його приготувати.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.