У світі кулінарії існують страви, які не лише задовольняють смакові рецептори, але й створюють незабутні враження своїм виглядом. Один з таких шедеврів – салат Гніздо глухаря.
Отже, дізнаймося більше про цю неперевершену святкову страву, яка об’єднує в собі неповторний смак та винятковий зовнішній вигляд.
Як приготувати салат Гніздо глухаря та що додати, щоб було ще смачніше – читайте нижче.
Зараз дивляться
Салат Гніздо глухаря: рецепт покроково
Курятину можна замінити будь-яким м’ясом до вашого смаку або відвареною курячою печінкою. При варінні курячої печінки важливо не переварити її, що не була занадто тверда й не втратила смакові властивості.
Інгредієнти:
- курячі стегенця – 3 шт.
- яйця – 5 шт.
- цибулина (невелика) – 1 шт.
- оцет та цукор – для маринування цибулі
- огірки свіжі – 2 шт.
- зелений горошок консервований – 100 г
- кріп – до смаку
- сіль, мелений чорний перець – до смаку
- майонез – до смаку
- перепелині яйця – 3 шт.
- картопля – 4 шт.
- олія рафінована – для смаження
Приготування:
- Стегенця промиваємо та викладаємо у каструлю. Заливаємо їх водою, солимо та відварюємо до готовності. Щоб курка була смачніша, а бульйон насиченіший, додайте нарізану великими шматками моркву та розрізану навпіл цибулину. З охолоджених стегенець знімаємо шкірку і м’якоть нарізаємо невеликими кубиками.
- Цибулину чистимо, нарізаємо дрібними кубиками, додаємо 1 ч. л. оцту та пару дрібок цукру і залишаємо на 10 хвилин. Потім промиваємо і злегка відтискаємо.
- Яйця курячі та перепелині відварюємо. Як правильно варити та чистити перепелині яйця читайте тут.
- Огірки нарізаємо кубиками. Кріп дрібно нарізаємо. Приблизно 1 ч. л. кропу додаємо в салат. Інший відкладаємо для прикрашання.
- У мисці поєднуємо курятину, мариновану цибулю, огірки, нарізані кубиками курячі яйця, зелений горошок та кріп. Усе солимо, перчимо, заправляємо майонезом та перемішуємо.
- Почищену картоплю нарізаємо тонкою соломкою або натираємо на тертці для моркви по-корейськи. Вимочуємо її 10 хвилин у дуже холодній воді та повністю обсушуємо.
- Смажимо картоплю у фритюрі, часто помішуючи, щоб не злипалася. Бажано смажити її невеликими порціями.
- Додаємо у салат половину охолодженої картоплі. Перемішуємо.
- Викладаємо салат у салатник, формуючі “гніздо”. Середину салату посипаємо кропом.
- Потім прикрашаємо картоплею, що залишилася. Викладаємо почищені перепелині яйця. Класичний салат Гніздо глухаря готовий. Смачного!
Приготуйте Гніздо глухаря – йей салат обов’язково прийдеться до смаку вашим гостям та рідним.
Фото: Depositphotos
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.