Пиріжки з дріжджового тіста – улюблена багатьма класика. А якщо часу обмаль? Не біда!
Якщо ви вимагаєте швидкості та ефективності – ми маємо секретне швидке дріжджове тісто на пиріжки в духовці.
Цей рецепт стане улюбленим не лише у вашій сім’ї, а й серед друзів та гостей. То ж збережіть його в “обране” або перепишіть у кулінарний записник.
Зараз дивляться
З такого тіста виходять пишні та рум’яні пиріжечки. І, що не менш важливо, вони довго не черствіють.
Як приготувати швидке дріжджове тісто на пиріжки в духовці
Молоко в рецепті можна замінити водою, але, як стверджують експерти, на молоці тісто підходить краще, а вироби з нього виходять смачніші та ароматніші.
Інгредієнти на 14-15 пиріжків середнього розміру:
- молоко – 200 мл
- борошно – 440 г
- яйця – 2 шт.
- сіль – 1 ч. л. (без гірки)
- цукор – 1 ст. л. (з гіркою)
- вершкове масло – 100 г
- сухі дріжджі – 2 ч. л.
- олія для змащення миски – 0,5 ч. л. (можна й менше)
Швидке дріжджове тісто на пиріжки – рецепт покроково:
- Духовку розігріваємо до 120 °С.
- Спочатку у місці поєднуємо та гарно розтираємо дріжджі, цукор, сіль і яйце.
- Потім вливаємо тепле (не гаряче!) молоко і розтоплене вершкове масло, ще раз перемішуємо.
- У отриману суміш поступово вводимо просіяне борошно і замішуємо.
- Глибоку миску змащуємо олією, викладаємо тісто й накриваємо плівкою для харчових продуктів. Поміщаємо у духовку і залишаємо за 120 °С на 15 хвилин.
- Потім температуру зменшуємо до 100 °С і залишаємо ще на 20 хвилин. За цей час тісто гарно підійде і можна ліпити будь-які вироби до вашого смаку та уподобань.
Дріжджове тісто на пиріжки готове. Яку начинку оберемо? Солодку чи солону?
Якщо плануєте використовувати свіжі ягоди, щоб сік в процесі випікання не витікав, обов’язково додайте до них крохмаль або сухий кисіль.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.