У світі кондитерського мистецтва є десерти, які не тільки задовольняють смакові рецептори, а й здатні пробудити в нас тільки найприємніші спогади. Один з таких десертів – торт Молочна дівчинка.
Завдяки своїй ніжності, смаковим переплетінням та аромату цей торт вважається витонченим шедевром у світі кондитерської майстерності.
То звідки ж торт Молочна дівчинка і чому така назва?!
Зараз дивляться
Походження рецепта торта Молочна дівчинка залишається загадковим, але назва, швидше за все, пов’язана з Німеччиною.
У німецькій культурі цей десерт відомий як Milchmadchen, що перекладається як “молочниця”, “молочна дівчинка”. Варто зазначити, що коржі для цього торта готуються на основі згущеного молока, а в Німеччині традиційно використовується згущене молоко фірми Nestle, яке на етикетці має зображення дівчини-молочниці. І, ймовірно, саме ця картинка надала назві торта свого особливого звучання.
Як швидко і просто приготувати торт Молочна дівчинка – читайте нижче.
Торт Молочна дівчинка – найкращий рецепт
Замість вершкового крему можна зробити інший. Наприклад, зі згущеного молока, вершкового сиру або ж заварний крем.
Для тіста:
- згущене молоко (не варене) – 400 г
- яйця – 2 шт.
- сіль – дрібка
- борошно пшеничне вищого ґатунку – 160 г
- розпушувач – 1 ч. л.
Для крему:
- вершки жирні (не менш ніж 30%) – 400 г
- цукрова пудра – 0,5 склянки
- ванільний цукор – 0,5 ч. л.
Торт Молочна дівчинка – класичний рецепт:
- Для тіста згущене молоко міксером збиваємо з яйцями і дрібкою солі. Борошно просіюємо з розпушувачем і, добре збиваючи міксером, вводимо у яєчну масу. Тісто вийде рідким. Залишаємо тісто на 15 хвилин за кімнатної температури.
- На чисте та сухе деко викладаємо лист пергаментного паперу, малюємо коло діаметром 20 см і виливаємо декілька столових ложок тіста, розрівнюємо.
- Випікаємо у духовці за 180°С кожен корж близько 7 хвилин. Повинно вийти 7-8 коржів. Коржі можна також приготувати на плиті в сковороді.
- Готові коржі викладаємо один на один, перешарувавши пергаментним папером.
- Для крему охолоджені вершки міксером збиваємо з цукровою пудрою та ванільним цукром в пишну піну.
- Збираємо торт, змащуючи коржі кремом.
- Кремом, що залишився, змащуємо верх і боки торта.
- Поміщаємо торт Молочна дівчинка у холодильник, щоб коржі гарно просочилися кремом (на 5-8 годин).
Щоб додати вишуканості, торт можна прикрасити свіжими ягодами, як-от полуницею чи малиною, що надасть йому не лише аромату, а й приємного кольору та свіжості.
Фото: Depositphotos
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.