Розкішний торт П’яна вишня – один із найкращих десертів, який варто приготувати на святковий стіл.
Цей вишуканий торт тішить не лише своїм виглядом, а й неперевершеним поєднанням смаків.
Торт П’яна вишня вважається класикою у світі кондитерської майстерності.
Зараз дивляться
Торт П’яна вишня – класичний рецепт
Основою торта П’яна вишня є бісквіт і, що цікаво, корж ми не просочуємо кремом, а робимо “скриньку”, в яку викладаємо ароматну та неперевершену начинку з кремом і вишнею.
Інгредієнти для приготування торта П’яна вишня:
Для бісквіта:
- борошно пшеничне вищого ґатунку – 220 г
- яйця – 4 шт.
- цукор – 210 г
- ванільний цукор – 1 ч. л.
- сіль – дрібка
- какао – 60 г
- вершкове масло для змащення форми – 10 г
Для крему:
- молоко 3,2% – 150 мл
- яйця – 2 шт.
- цукор – 200 г
- вершкове масло – 200 г
- ванільний цукор – 0,5 ч. л.
Для начинки:
- вишня без кісточок (свіжа або заморожена) – 350 г
- коньяк – 250 мл
- цукор – 50 г
Для глазурі:
- чорний шоколад – 200 г
- молоко або вершки нежирні – 6 ст. л.
Як приготувати торт П’яна вишня:
- Вишню викладаємо у миску, заливаємо алкоголем і залишаємо на 5-8 годин. Потім проціджуємо, всипаємо цукор, перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин.
- Для бісквіта відокремлюємо охолоджені білки від жовтків. Жовтки збиваємо з цукром (100 г) і ванільним цукром. Білки збиваємо з дрібкою солі. Потім поступово з цукром, що залишився. Змішуємо половину порції збитих жовтків і білків. Потім поступово вводимо просіяне з какао борошно. Додаємо решту збитих білків і жовтків.
- Бісквіт випікаємо у формі з пергаментним папером, попередньо змащений розмякшеним вершковим маслом. Температура випікання – 180°C. Час випікання – 30-35 хвилин.
- Тим часом приготуймо крем. Яйця гарно розтираємо з цукром. У кипляче молоко додаємо ванільний цукор. Потім вводимо, помішуючи, яєчну суміш. Готуємо, постійно помішуючи, близько 5 хвилин. Вершкове масло збиваємо міксером і поступово вводимо в молочний сироп, попередньо охолоджений до кімнатної температури.
- Даємо бісквіту охолонути. Відрізаємо верхній шар шириною близько 1,5 см. М’якуш виймаємо, нарізаємо і перемішуємо з кремом.
- Отриману начинку викладаємо в “скриньку”. Зверху розкладаємо вишні.
- Накриваємо тонким коржем і поміщаємо заготовку в холодильник.
- Для глазурі шоколад розтоплюємо в мікрохвильовці або на паровій бані, вливаємо молоко або вершки, перемішуємо. Оформлюємо глазур’ю торт.
Торт можна також декорувати будь-якими шоколадними фігурками. Рецепт приготування шоколадних фігурок такий. Шоколад розтоплюємо. На пергаменті малюємо фігурки й викладаємо папір на дощечку. Розтоплений шоколад викладаємо в кондитерський мішечок і малюємо фігурки. Дощечку з заготовками поміщаємо у холодильник для повного охолодження. Потім прикрашаємо торт.
Торт П’яна вишня за класичним рецептом обов’язково викличе захват ваших гостей та рідних. Його неперевершений аромат, ніжна консистенція та вишуканий смак роблять його ідеальним вибором для будь-якого святкового заходу.
Джерело: Smachno
Фото: Depositphotos
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.