Печиво, яке можна тим, хто слідкує за фігурою
Це м’яке та ніжне печиво з сиру, вівсяних пластівців та банана готується без додавання цукру. Тому його можна сміливо їсти на перекус чи на сніданок. А як його приготувати – розповідаємо далі.
Читайте також: Без цукру та яєць – як приготувати печиво з малиновим джемом
Інгредієнти:
- Банан 1 штука
- Сир 200 г
- Вершкове масло 40 г
- Вівсяні пластівці 110 г
- Борошно 1-2 ст. ложки
- Розпушувач 1 ч. ложка
- Сіль ½ ч. ложки
Приготування:
Банан розімніть виделкою в пюре, змішайте з сиром і розтопленим вершковим маслом.
Вівсяні пластівці подрібніть в дрібну крихту і всипте до сирної маси разом з борошном, розпушувачем і сіллю, добре перемішайте. Повинне вийти м’яке тісто.
Заберіть його на 15–20 хвилин у холодильник. Розігрійте духовку до 180 °С. Деко застеліть папером для випікання.
Сформуйте з тіста невелике кругле печиво, викладете на деко. Випікайте 15-17 хвилин до золотистого кольору.
Також ми писали рецепт бананово-мигдалевого печива. Це печиво виходить набагато корисніше за борошняне. А ще воно ароматне та низькокалорійне. За солодкість десерту відповідають банани та мед. В одному печиві 80 ккал, 2 г білка, 5 г жиру та 8 г вуглеводів.