24.3 C
Kyiv
Неділя, 28 Липня, 2024

“Калітвінцев прийняв рішення самостійно піти у відставку”, – Буткевич. Хто стане його наступником
(1.zt.ua)

Найпопулярніші

Після поразки у матчі 20 туру УПЛ проти “Олександрії” головний тренер ФК “Полісся” Юрій Калітвінцев покидає пост головного тренера команди. Про це стало відомо із інтерв’ю президента клубу Генадія Буткевича, яке він дав пресслужбі “Полісся”.

“Юрій Миколайович Калітвінцев прийняв рішення самостійно піти у відставку. Це було надважке для нього рішення, так само і для мене — погодити його. Юрій Калітвінцев — людина, яку я надзвичайно поважаю. З кожним роком нашої співпраці ця повага ставала тільки сильнішою. У нас сформувалися тісні і довірчі стосунки, які я дуже ціную і ніколи не забуду того, що він зробив для футбольного клубу «Полісся»”, – говорить власник “Полісся”.

На питання про те, як Генадій Буткевич оцінив би успіхи наставника за час його роботи, він відповів так:

“Юрій Калітвінцев — людина-епоха в історії житомирського футболу. Влітку 2021 року, коли Юрій Миколайович прийняв мою пропозицію очолити команду, розпочалася нова найуспішніша епоха в історії ФК «Полісся». Ми разом пройшли початок повномасштабної війни. Я можу з упевненістю сказати, що в той момент саме Калітвінцев зберіг склад. Попри постійний інтерес до наших гравців в той період, ніхто не залишив клуб. Разом з ним тоді ми пройшли дуже велике випробування. І цим складом гравців він виграв Першу лігу і вивів команду в Премʼєр-Лігу. І за це історичне досягнення ми маємо подякувати саме Юрію Миколайовичу.

Амбітна, досвідчена та сильна характером людина. Тренер, який створив команду-чемпіона. Тренер, який вперше вивів «Полісся» до півфіналу Кубку України. Це назавжди в історії житомирського футболу. Як можна ставитися до такого тренера? Лише з великою вдячністю та повагою”.

Разом з тим, президент оголосив, що 12 березня команді та вболівальникам буде представлено наступника Калітвінцева. Ним стане Сергій Шищенко, який наразі очолює фармклуб житомирян – ПФК “Звягель” із Другої ліги. Шищенко виконуватиме роль виконуючого обов’язки головного тренера. Таким чином Генадій Буткевич розвіяв чутки про те, що вже зараз до команди планують запросити когось із іноземних фахівців:

“Виконуючим обовʼязки призначено Сергія Шищенко. При всій повазі до іноземних тренерів я вважаю, що Полісся має очолити саме український спеціаліст. В нас багато талановитих фахівців Вернидуб, Скрипник, Ротань, Ребров, Григорчук і хотів би щоб до цієї команди фахівців доєднався і Шищенко”.

Нагадаємо, що після 20 зіграних матчів розіграшу УПЛ 2023/24 “Полісся” займає 6-ту сходинку у турнірній таблиці чемпіонату, маючи у своєму активі 33 набрані очки. Окрім цього, житомиряни в Прем’єр-лізі не перемагають уже в 6 матчах поспіль.

Читайте також: “Серія “вовків” без перемог продовжується: Полісся – Олександрія”, а також дивіться “Як пройшов матч Полісся – Олександрія: думки та враження вболівальників і тренерів обох команд”.

1.zt.ua

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини