Сімейна лікарка, терапевт Людмила Сердюк у коментарі Фактам ICTV розповіла, як визначити оптимальний розмір своєї порції, не підраховуючи при цьому калорій і не використовуючи спеціальні кулінарні ваги.
– Особисто я давно й успішно користуюся цим методом, який вирахували вчені багато років тому. І це – метод долоні, – каже Людмила Сердюк.
За словами медика, метод об’єктивно показує, скільки їжі потрібно саме вам, щоб насититися і не з’їсти зайвого.
Зараз дивляться
Насамперед можна використати обидві долоні, з’єднавши їх у вигляді ковшика.
Це – об’єм вашого шлунка. Орієнтуючись на цей візуальний показник, приблизно стільки їжі й накладайте в тарілку.
Як зазначила лікарка, розмір порції можна визначити, наприклад, з огляду на її склад.
Наприклад, якщо йдеться про білок, то це – вся розкрита долоня, якщо про вуглеводи – то одна долоня, зігнута в кухлик, якщо про жири – то ваш великий палець, якщо про овочі, то долоню потрібно стиснути в кулак.
При цьому терапевт особливо наголосила на збалансованості вашого щоденного раціону як запоруки повноцінного харчування і здоров’я.
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.