Млинці на ряжанці виходять надзвичайно апетитні та м’які. І саме завдяки ряжанці, вони мають ніжний вершковий смак. Як приготувати млинці на ряжанці – у матеріалі Факти ICTV.
Млинці на ряжанці: рецепт
Технологія приготування тіста для млинців на ряжанці майже така сама, як на кефірі. Рецепт тонких млинців на ряжанці простий, тому впоратися з цим зможе кожний.
Інгредієнти для млинців на ряжанці:
Зараз дивляться
- 250 г борошна
- 200 мл ряжанки
- 0,5 склянки теплої кип’яченої води
- 20 мл олії
- 3-4 ст. л. цукру
- 2 яйця
- дрібка соди
- щіпка солі
Приготування млинців на ряжанці
Запорука успіху – дотримання всіх правил замішування тіста. Передусім кімнатна температура продуктів. А щоб млинці на ряжанці вийшли смачними та ніжними, а при випіканні не рватися, текстура має бути щільна й гладка.
- Приготуйте тісто для млинців на ряжанці. Змішайте у глибокій мисці цукор, сіль, соду і просіяне борошно.
- Збийте яйця, додайте ряжанку, ретельно перемішайте масу, додайте теплої води і ще раз переміщайте.
- Потім влийте рідину до суміші з борошном. Добре перемішайте, щоб не утворювалися грудочки. Додайте олії та ще раз перемішайте тісто. Залиште масу на 15-20 хв під рушником.
- Випікайте млинці на ряжанці на добре розігрітій пательні до утворення бульбашок. Переверніть на інший бік та продовжуйте готувати млинці на ряжанці до рум’яної скоринки.
- Готові млинці на ряжанці викладіть на тарілку та подавайте зі свіжими фруктами чи ягодами, медом, варенням чи джемом. Крім того, млинці на ряжанці чудово смакують з різними начинками: грибною, сирною, рибною тощо.
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.