Тартар соус за цим рецептом виходить дуже смачний і готується за лічені хвилини!
Цей соус часто подається з холодними стравами, такими як птиця, м’ясо, риба та морепродукти. Існує кілька варіантів цього соусу, наприклад, його можуть приготувати з додаванням зелені (петрушка чи кріп), солоних огірків або маринованих корнішонів, а також каперсів.
Рецепт соусу тартар відомий своєю кремовою консистенцією та багатим смаком, який надає страві особливого смаку та аромату.
Зараз дивляться
Розгляньмо, як приготувати цей чудовий соус вдома та як використовувати у кулінарії.
Як приготувати соус тартар
Інгредієнти:
- йогурт натуральний або майонез – 1/2 склянки
- огірок маринований або солоний – 1 шт.
- часник 1-2 зубки
- зелень – до смаку
- каперси – 1 ст. л.
- сік лимона – 1 ч. л.
- сіль, перець – до смаку
Соус тартар: рецепт покроково
- Огірок, каперси та зелень дрібно нарізаємо.
- Часник пропускаємо через прес.
- Поєднуємо та перемішуємо йогурт або майонез, огірок, каперси та зелень.
- Потім вливаємо сік лимон, солимо, перчимо та ще раз гарно перемішуємо.
- Соус поміщаємо у холодильник на 20-30 хвилин.
Подаємо тартар соус охолодженим. Смачного!
Соус тартар чудово підходить як додаток до різноманітних страв
- Креветки. Ніжність та солодкість креветок можна чудово підкреслили за допомогою соусу. Він додає додатковий смак та приємну кислинку.
- Картопля фрі або картопля по-селянськи. Тартар з маринованими огірками чудовий діп до страв з картоплі.
- М’ясо. Тартар чудово пасує до стейків. Він додає освіжаючу кислинку та аромат до смачних та соковитих шматків м’яса. Також він ідеально підходить до різних видів м’ясних котлет, кебабів, бургерів.
- Риба. Соус тартар є відмінним додатком до смаженої або запеченої риби. Він надає страві додаткової насиченості та аромату.
- Вегетаріанські страви. Соус тартар також може бути використаний з вегетаріанськими стравами, такими як смажені овочі, гриби, тофу.
Фото: Depositphotos
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.