2.1 C
Kyiv
Четвер, 19 Грудня, 2024

Як приготувати шампіньйони: смачний рецепт на сковороді
(health.fakty.com.ua)

Найпопулярніші

Як приготувати шампіньйони за 15 хвилин? У нас є простий та смачний рецепт!

Шампіньйони, або печериці, є одними з найпопулярніших грибів у світі кулінарії. Вони мають ніжний смак та текстуру, яка допомагає їм чудово поєднуватися з різноманітними інгредієнтами в багатьох стравах.

Одним із найпростіших та найсмачніших способів приготування є смаження шампіньйонів на сковороді.

Зараз дивляться

Чи можна їсти сирі печериці, розказує експерт. Стаття тут.

Розгляньмо нижче цей простий рецепт як смачно приготувати шампіньйони.

Серед універсальних спецій для приготування грибів можна зазначити часник (свіжий або гранульований), чорний або білий перець, лавровий лист, мускатний горіх, прованські трави та хмелі-сунелі. Ці прянощі ідеально підходять до будь-якої страви з грибами, надаючи їм особливий смак та аромат.

Як приготувати шампіньйони на сковороді

У цю страву, окрім запропонованих інгредієнтів можна також додати нарізану тонкими кільцями або напівкільцями цибулину.

Інгредієнти:

  • шампіньйони – 500 г
  • олія (оливкова або соняшникова) – 2-3 ст. л.
  • сіль, мелений чорний або білий перець – до смаку
  • свіжа зелень (петрушка, кропу або базилік) – 4-5 гілочок
  • часник – 1 зубок

Рецепт шампіньйонів на сковороді:

  1. Почнемо з очищення грибів. Тут все просто – гарно їх промиваємо холодною водою та обсушуємо. Якщо у вас печериці з поля або лісу – видаліть також залишки землі, обсохлі частини та інші дефекти.
  2. Нарізаємо шампіньйони на пластинки або навпіл. Якщо вони маленькі – можна й цілими залишити.
  3. У сковороді розігріваємо олію, викладаємо гриби та смажимо, періодично перемішуючи, близько 10 хвилин.
  4. Після того, як вони набудуть приємного кольору, приблизно за 2 хвилини до закінчення приготування, додаємо сіль, перець, пропущений через прес або нарізаний часник.
  5. Знімаємо сковороду з вогню. Додаємо нарізану зелень, перемішуємо.
  6. Готові смажені шампіньйони можна подавати як окрему страву або використовувати як гарнір до м’ясних або рибних страв. Вони чудово пасують до картопляного пюре, пасти, розсипчастих каш та сезонних овочевих салатів.

Цей всесезонний рецепт приготування шампіньйонів ідеально підходить для будь-якого часу дня і відмінно поєднується з різноманітними стравами. Приготуйте вдома і насолоджуйтесь смачним результатом!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

ФАКТИ

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини