У кожної господині є свій фірмовий рецепт піци: хтось готує її на сковороді, а хтось віддає перевагу традиційному рецепту Маргарити на дріжджовому тісті. theLime ділиться з вами ще одним варіантом – простим рецептом, як приготувати лахмаджун.
Читайте також: Як приготувати турецьку піцу піде з начинкою: простий рецепт.
Лахмаджун – популярна східна страва, яку ще називають турецькою, арабською чи вірменською піцою. Основа – це тонкий хрумкий хлібний коржик, на який накладають м’ясний фарш з помідорами або томатним соусом, болгарським перцем, цибулею, часником, зеленню та спеціями.
Інгредієнти для тіста: борошно (2-3 склянки), вода (1 склянка), дріжджі (1 ч. л.), сіль (1 ч. л.), цукор (1 ст. л.), рослинна олія (3 ст. л.).
Інгредієнти для начинки: фарш (200-250 г), помідор (1 шт.), болгарський перець (0,5 шт.), цибуля (1 шт.), часник (1-2 зубчики), петрушка (10 г), зелена цибуля (10 г), паприка (1 ч. л.), перець гострий мелений, перець чорний мелений, сіль.
Приготування:
Для фаршу беремо будь-яке м’ясо або навіть куряче філе, подрібнюємо його у блендері.
Потім беремо помідор, цибулю та болгарський перець, очищаємо їх і теж подрібнюємо у блендері, змішуємо із фаршем. Сюди ж додаємо дрібно нарізану зелень, часник та будь-які спеції за смаком. Все ретельно перемішуємо – начинка готова.
Приготуємо тісто: у велику миску просіюємо борошно, потім робимо в центрі невелике поглиблення. Насипаємо в нього цукор та дріжджі, потім додаємо теплу воду, щоб активувати дріжджі.
Наливаємо невелику кількість води в ямку з дріжджами, розмішуємо і залишаємо приблизно на 10 хвилин, щоб вони подіяли. Потім додаємо сіль та олію.
Читайте також: Рецепт класичних хачапурі по-аджарськи, які чудово виходять у домашній духовці.
Поступово вливаючи воду, що залишилася, замішуємо тісто, спочатку виделкою, а потім рукою. Викладаємо тісто на стіл і продовжуємо його вимішувати. Потім кладемо його в миску та накриваємо чистим рушником. Залишаємо в теплому місці, щоб тісто піднялося (приблизно на 1 годину).
Через зазначений проміжок часу обминаємо тісто, щоб вийшло зайве повітря. Викладаємо тісто на дошку, присипану борошном, руками формуємо з нього довгу ковбаску. Розділяємо тісто на 8 рівних частин.
Кожну частину розкочуємо качалкою в тонкий коржик. Вона має бути дуже тонкою – тоді краї вийдуть хрусткими.
Деко вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього два кружки з тіста, потім розподіляємо начинку тонким шаром.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 230°С. Ставимо деко у духовку і випікаємо лахмаджун приблизно 10 хвилин.
Потім дістаємо та подаємо апетитну турецьку піцу до столу.
Цікаві новини для вас:
- Що обов’язково має бути на столі у Прощену неділю: рецепт традиційної страви.
- Пишні солодкі оладки – улюблена страва з дитинства: як їх приготувати на кефірі.
- Тонкі млинці можна готувати не лише на молоці, а й на кефірі: простий рецепт до Масниці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.