Коли ми думаємо про салати, ми уявляємо овочі, смачний соус та, можливо, трохи сиру. Проте, що станеться, якщо ми додамо до цього екзотичний інгредієнт – печінку тріски?
Виявиться, що це неймовірно смачних та корисна комбінація!
Салат з печінкою тріски за класичним рецептом готується лічені хвилини. Спробуйте приготувати, щоб переконатися.
Зараз дивляться
Перш ніж ми зануримося у світ смаку, дізнаймося трохи про користь печінки тріски. Цей інгредієнт, який давно використовується в кулінарії, має неймовірні корисні властивості. Печінка тріски багата на білок, жирні кислоти та вітаміни, такі як вітаміни А та D.
А ще вона має особливий смак – ніжний та ненав’язливий, що дозволяє їй ідеально поєднуватися з різними інгредієнтами.
Салат з печінкою тріски: класичний рецепт
До цього салату також чудово підійде соус на основі оливкової олії з додаванням часнику, солі та соку лимона або бальзамічного оцту.
Інгредієнти:
- печінка тріски консервована – 1 баночка (115 г)
- картопля варена – 1 шт.
- огірок маринований – 1 шт.
- яйця варені – 3 шт.
- огірок свіжий – 1 шт.
- помідор – 1 шт.
- цибулина (фіолетова або біла) – 1 шт. +1 ст. л. оцту
- сіль, мелений чорний перець – до смаку
Для заправки:
- майонез – 120 г
- часник – 1 зубок
Салат з печінкою тріски: рецепт покроково
- Печінку тріски відкидаємо на ситечко, щоб прибрати зайвий маринад.
- Почищену картоплю, яйця, огірки, помідори нарізаємо кубиками.
- Цибулину чистимо, дрібно нарізаємо і поливаємо оцтом. Залишаємо на 5 хвилин, потім злегка промиваємо і відтискаємо.
- Для соусу до майонезу додаємо натертий часник, перемішуємо.
- Усі інгредієнти можна поєднати, посолити, поперчити та заправити майонезним соусом.
- Потім викласти на таріль для подачі та прикрасити зеленню. Або розкласти так, як показано на фото, а в середину помістити креманку з соусом. Смачного!
Рецепт приготування салату з печінкою тріски може також включати й інші продукти. Наприклад, з печінкою тріски добре поєднується твердий сир, зелена цибуля, кріп, петрушка, шпинат, морква, печериці, в’ялені томати, листя салату.
Фото: Depositphotos
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.