Журавлинний соус – це неймовірно смачне доповнення, яке чудово поєднується з м’ясними стравами.
Соус журавлинний в домашніх умовах готується просто. З його кисло-солодким відтінком та приємною легкою гіркуватістю він чудово пасуватиме до багатьох страв, підкреслюючи їхній смак.
Індивідуальний підхід до смаку можливий завдяки додаванню різних приправ.
Зараз дивляться
Швидкий рецепт соусу журавлинного та практичні поради щодо приготування і додавання спецій – читайте нижче.
Журавлинний соус: як приготувати в домашніх умовах
Ягоди для приготування можна брати свіжі або заморожені. Любителям пікантного смаку можна додати гострий перець, любителям ароматних соусів – корицю, гвоздику або мускатний горіх.
Інгредієнти:
- журавлина – 180-200 г
- вода – 1 склянка
- цукор – 2 ст. л.
- крохмаль (бажано кукурудзяний) – 1 ст. л.
- Як приготувати журавлинний соус? Почнемо з підготовки всіх необхідних інгредієнтів. Головне, щоб журавлина була дозріла: недозрілі ягоди можуть призвести до гіркоти, а перезрілі можуть зіпсувати його смак.
- Журавлину промиваємо, видаливши пошкоджені та прим’яті ягоди. Викладаємо її на друшляк або паперовий рушник, щоб прибрати зайву вологу. Якщо ягоди заморожені, то розморожувати не треба.
- Викладаємо ягоди в каструлю або сотейник. Уникайте посуду з алюмінію, оскільки він може реагувати з ягідним соком. Додаємо 0,5 склянки холодної води та цукор. Посуд ставимо на середній вогонь.
- Крохмаль розводимо у 0,5 склянки води. Хоча соус можна готувати й без додавання крохмалю, у цьому випадку журавлину доведеться варити довше, щоб вона стала густішою, але це призведе до втрати корисних речовин. За бажанням, можна коригувати густоту, додаючи більше крохмалю або тримаючи на вогні довше.
- Коли ягідна суміш закипить, додаємо тонкою цівкою, постійно помішуючи, розчин крохмалю.
- Варимо на повільному вогні протягом 3 хв, до загустіння. Вогонь вимикаємо і даємо соусу охолонути до кімнатної температури.
- Потім масу збиваємо у блендері або розтираємо дерев’яною товкачкою до однорідності.
- Перекладаємо журавлинний соус у чисту та суху скляну баночку. Зберігаємо у холодильнику.
Тепер наш журавлинний соус готовий до подачі! Насолоджуйтеся його смаком та ароматом.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.