Щороку перед великим церковним святом Великоднем, яке у 2024 році православні християни в Україні відзначать 5 травня, віряни дотримуються найдовшого посту року, який називають Великим. І якщо ви вже пробували робити рогалики з маком на воді, цього разу урізноманітніть своє меню пісним тортом із шоколадом та бананами. theLime підібрав простий рецепт.
Читайте також: Великий піст-2024 починається 18 березня: що можна їсти в цей період.
Інгредієнти для бісквіту: борошно (380 г), цукор (150 г), сік або компот (300 мл), сода (1 ч. л.), оцет (2 ч. л.), сіль (1/3 ч. л.), рослинна олія (90 мл).
Інгредієнти для крему: банани (3 шт.), апельсиновий сік (50 мл), цукор (100 г), чорний шоколад (150 г).
Приготування:
Приготуємо спочатку бісквіт: змішуємо сік, цукор та рослинну олію вінчиком; поступово втручаємо віночком борошно. Додаємо соду, сіль та оцет, перемішуємо. Випікаємо в розігрітій духовці до 180°С 45-50 хвилин.
Даємо бісквіту повністю охолонути, розрізаємо на 2-3 частини. Верхівку зрізаємо. Подрібнюємо її у крихту для декору.
Читайте також: Традиційні страви пісного меню: що готувати без м’яса під час Великого посту.
Для крему беремо банани, цукор та сік перебиваємо блендером; у каструлі доводимо цю масу до кипіння, варимо 2-3 хвилини, помішуючи. Знімаємо з вогню.
Шоколад подрібнюємо та додаємо в крем, вимішуємо до однорідності. Накриваємо плівкою та охолоджуємо в холодильнику.
Змащуємо коржі кремом, прикрашаємо крихтою та горішками.
Подаємо пісний десерт до столу відразу або ставимо ненадовго в холодильник.
Переглянути цей допис до Instagram
- Читайте також на theLime, як приготувати пісний майонез – заправку для салатів, у рецепті якої немає яєць.