5.4 C
Kyiv
П’ятниця, 20 Грудня, 2024

Ачма з лаваша: рецепт приготування
(health.fakty.com.ua)

Найпопулярніші

Кухня Грузії завжди славилася своєю багатошаровістю смаків та вишуканістю рецептів.

Одним із яскравих “представників” цієї кухні є ачма – страва, яка завоювала серця гурманів по всьому світу.

Готують ачму з великої кількості шарів тіста з начинкою із сулугуні. Тісто перед приготування відварюють, а це довго і не завжди на це є час.

Зараз дивляться

Тому пропонуємо сучасний варіант цієї смачної страви. Готувати будемо “ліниву ачму”, а саме – ачму з лаваша.

Поєднання ніжного лаваша з сиром створює чудову гармонію смаків і ароматів. Варто приготувати!

Як приготувати ачму з лаваша в домашніх умовах

Рецепт ачми з лаваша такий простий та швидкий, що знадобиться нам на приготування не більше 30 хвилин.

Інгредієнти:

  • лаваші тонкі – 2 шт.
  • сулугуні (моцарела або бринза) – 300 г
  • сир кисломолочний або фета – 100 г
  • яйця – 5 шт.
  • молоко – 200 мл
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку
  • вершкове масло – для змащення форми

Ачма з лаваша: як готувати

  1. Яйця збиваємо з молоком, сіллю та меленим чорним перцем.
  2. У форму для випікання викладаємо пергаментний папір і змащуємо його вершковим маслом.
  3. Лаваш розрізаємо на однакового розміру прямокутні листи (4-6 шт.).
  4. Занурюємо листи лаваша у яєчно-молочну суміш, щоб вони стали вологі. Один лист залишаємо сухим.
  5. Для начинки твердий сир натираємо на середній тертці. Додаємо нарізану маленькими кубиками фету чи кисломолочний сир та перемішуємо. Начинку солимо та перчимо. Можна також додати нарізану зелень кропу або петрушки.
  6. Викладаємо у форму лаваші з начинкою так: лаваш – сирна начинка. Повторюємо шари. Останній шар лаваша має бути сухим.
  7. Виливаємо залишки суміші з яєць та молока на верхній шар лаваша.
  8. Ачму із лаваша запікаємо у попередньо розігрітій духовці за 180 °С до золотавої скоринки (близько 25 хвилин). Смачного!

Отже, збережіть рецепт ачми з лаваша, щоб іноді тішити себе та близьких смачною та простою у приготуванні стравою сучасної кухні.

Фото: Depositphotos

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

ФАКТИ

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини