Кухня Грузії завжди славилася своєю багатошаровістю смаків та вишуканістю рецептів.
Одним із яскравих “представників” цієї кухні є ачма – страва, яка завоювала серця гурманів по всьому світу.
Готують ачму з великої кількості шарів тіста з начинкою із сулугуні. Тісто перед приготування відварюють, а це довго і не завжди на це є час.
Зараз дивляться
Тому пропонуємо сучасний варіант цієї смачної страви. Готувати будемо “ліниву ачму”, а саме – ачму з лаваша.
Поєднання ніжного лаваша з сиром створює чудову гармонію смаків і ароматів. Варто приготувати!
Як приготувати ачму з лаваша в домашніх умовах
Рецепт ачми з лаваша такий простий та швидкий, що знадобиться нам на приготування не більше 30 хвилин.
Інгредієнти:
- лаваші тонкі – 2 шт.
- сулугуні (моцарела або бринза) – 300 г
- сир кисломолочний або фета – 100 г
- яйця – 5 шт.
- молоко – 200 мл
- сіль, мелений чорний перець – до смаку
- вершкове масло – для змащення форми
Ачма з лаваша: як готувати
- Яйця збиваємо з молоком, сіллю та меленим чорним перцем.
- У форму для випікання викладаємо пергаментний папір і змащуємо його вершковим маслом.
- Лаваш розрізаємо на однакового розміру прямокутні листи (4-6 шт.).
- Занурюємо листи лаваша у яєчно-молочну суміш, щоб вони стали вологі. Один лист залишаємо сухим.
- Для начинки твердий сир натираємо на середній тертці. Додаємо нарізану маленькими кубиками фету чи кисломолочний сир та перемішуємо. Начинку солимо та перчимо. Можна також додати нарізану зелень кропу або петрушки.
- Викладаємо у форму лаваші з начинкою так: лаваш – сирна начинка. Повторюємо шари. Останній шар лаваша має бути сухим.
- Виливаємо залишки суміші з яєць та молока на верхній шар лаваша.
- Ачму із лаваша запікаємо у попередньо розігрітій духовці за 180 °С до золотавої скоринки (близько 25 хвилин). Смачного!
Отже, збережіть рецепт ачми з лаваша, щоб іноді тішити себе та близьких смачною та простою у приготуванні стравою сучасної кухні.
Фото: Depositphotos
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.