Прості правила зберігання круп та борошна та скільки взагалі їх рекомендовано зберігати
Хтось отримує крупи та борошно у якості гуманітарки, хтось намагається закупити продукти довготривалого зберігання після зарплати або пенсії. Звісно, краще не робити великі запаси, щоб вони не зіпсувалися. Але нагадаємо, як зберегти у домашніх умовах крупи та борошно – ми зібрали для вас прості правила.
Читайте також: Як приготувати пісні галушки з грибною підливою
Для зберігання борошна та круп рекомендується використовувати щільно закриті контейнери, скляні банки з кришками або пластикові пакети з замком. Також верхню частину контейнера (банки) з крупами або борошном можна покрити папером, а потім закрити.
Звісно, важливо, щоб контейнери були чистими та сухими. Також важливо уникати прямого сонячного світла та вологи.
Борошно зазвичай можна зберігати протягом 6-8 місяців в сухому і прохолодному місці. Крупи, такі як гречка, рис або перлова крупа, можуть зберігатися до 1-2 років, якщо вони зберігаються в сухому місці при кімнатній температурі. (Не забуваємо дивитись термін зберігання на упаковці, у тому числі коли купуємо продукти). Найкраще місце для зберігання борошна та круп – це сухе і прохолодне місце, таке як, наприклад, шафа.
Якщо у вас є можливість, ви можете також зберігати їх у холодильнику або морозильнику для подовження терміну зберігання. Якщо у вас є додатковий простір у морозильнику, то можна заморозити крупи або борошно для подовження терміну зберігання.
До речі, харчовий моль відчувається комфортно саме при високій вологості та температурі. Як вберегти від неї муку та крупи – розповідаємо.
– Періодично перевіряйте свої запаси круп та борошна. Якщо ви помітили ознаки молі, викиньте уражені продукти та очистіть сховище.
– Використовуйте природні репеленти. Додавання лаванди, м’яти, гвоздики або інших природних репелентів до контейнерів з крупами або борошном може відлякати харчовий моль.
– Проводьте регулярне прибирання. Підтримуйте чистоту у кухонних шафах та сховищах, щоб уникнути накопичення залишків їжі, які можуть привабити молі.
Читайте також: Як позбутися молі на кухні – дієві способи
Якщо у вас дуже великі запаси та ви переживаєте, що вони зіпсуються, ви можете прогріти крупу, просо, пшоно, гречка, рис або інші крупи. Для цього розподіліть крупу тонким шаром по деку і відправте в духовку на 2-5 хвилин за температури приблизно 80 градусів. Така обробка знищить невидимі оку личинки про шкідників хлібних запасів, якщо вони є. Виняток становить борошно. Вона містить клейковину, що має білкову структуру. При температурі вище 50 градусів білок згортається, і клейковина тіста з такого борошна буде нееластичною, випічка вийде непишною.
Застосування цих заходів разом з правильним сховищем у сухому та прохолодному місці допоможе зберегти ваше борошно та крупи свіжими та безпечними для споживання на тривалий час.
Ми розповідали, як виростити лаванду на підвіконні – проста інструкція.