-0.7 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Маринована капуста Провансаль – класичний рецепт
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Ранньою весною ще немає такого різноманіття овочів за доступними цінами, щоб балувати себе і свою родину салатами. Однак із сезонних продуктів також можна приготувати смачні та корисні закуски, наприклад, салат вінегрет або ж варіанти з морквою по-корейськи. theLime ділиться незвичною маринованою капустою за рецептом Дарини Сіліної – українського фудбогера та фотографа для кулінарної індустрії.

У своєму Instagram Дарина показала, як швидко приготувати капусту “Провансаль” з додаванням оцту. Вона стане відмінним доповненням до м’яса або птиці, а також відвареної або запеченої картоплі.

Читайте також: Швидкий рецепт із перцем чилі: Клопотенко показав, як готувати гостру квашену капусту.

Фото: фудблогер Дарина Сіліна / instagram.com/man_darinka.food

Основні інгредієнти: білокачанна капуста (2 кг), морква (4 шт.), болгарський перець (2 шт.), часник (5 зубчиків), мелений коріандр (1 ч. л.), мелений червоний перець (0,5 ч. л.), мелена паприка (0,5 ч. л.).

Інгредієнти для маринаду: вода (750 мл), цукор (170 г), сіль (75 г), яблучний оцет 6% (200 мл), рослинна олія (150 мл), зерна коріандру (0,5 ч. л.), суміш перців (0,5 ч. л.), чорний запашний перець (3 горошини), лавровий лист (3 шт.).

Приготування:

Білокачанну капусту нарізаємо тонкою соломкою.

Моркву подрібнюємо тонкою довгою соломкою, використовуючи терку для приготування овочів по-корейськи. Додаємо натерту моркву до нашаткованої капусти.

Болгарський перець нарізаємо тонкою соломкою, додаємо до решти овочів. Щоб закуска виглядала яскраво та апетитно, найкраще використовувати болгарський перець різних кольорів.

Читайте також: Що таке засипана капуста і як її приготувати: рецепт традиційної української страви.

Зубчики часнику нарізаємо тонкими слайсами, додаємо до решти інгредієнтів. Потім також посипаємо меленим червоним перцем, паприкою та коріандром.

Ретельно перемішуємо інгредієнти, щоб овочі пустили сік.

У каструлі змішуємо інгредієнти для маринаду: воду, яблучний оцет та рафіновану олію. Додаємо в маринад сіль, цукор та спеції. Помішуючи, щоб цукор та сіль повністю розчинилися, маринад доводимо до кипіння.

Відразу після закипання додаємо маринад в овочеву суміш. Перемішуємо.

Накриваємо закуску кришкою або харчовою плівкою та відправляємо в холодильник на 24 години. У процесі маринування кілька разів перемішуємо овочі, щоб вони рівномірно просочилися пряним маринадом. Потім подаємо до столу з будь-яким гарніром.

Для зберігання в холодильнику капусту необхідно перекласти разом із маринадом у скляні банки з герметичними кришками.

Фото: фудблогер Дарина Сіліна / instagram.com/man_darinka.food

Цікаві новини для вас:

  1. Підійдуть до будь-якого гарніру: рецепт ніжних рибних тюфтелей у томатному соусі.
  2. Блогерка поділилася незвичайним рецептом млинців: виходять тонкими і дуже смачними.
  3. Що приготувати з буряків: рецепти смачних закусок для повсякденного і святкового меню.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини