Курячі нагетси – візитівка в меню відомих мереж ресторанів швидкого харчування. Соковиті шматочки курячого філе, обсмажені у паніровці до хрусткої скоринки, підкорять будь-чиє серце.
Щоб поласувати смачною стравою, зовсім не обовʼязково йти до закладу, адже приготувати нагетси вдома зовсім нескладно.
Що входить до складу нагетсів? Основний склад курячих нагетсів: куряча грудка, спеції, сіль, яйця, панірувальні сухарі, борошно або крохмаль, олія для смаження.
фарш курячий, сухарі панірувальні, вода питна, олія рослинна, борошно пшеничне, крохмаль картопляний, крупа манна, цукор, сіль, куркума, петрушка, перець червоний мелений.
Факти ICTV мають для вас два легких і смачних рецепти нагетсів, які кожен зможе приготувати вдома.
Курячі нагетси на сковорідці
Інгредієнти:
- Куряча грудка – 4 шт.
- Сіль та спеції – до смаку
- Яйця – 4 шт.
- Панірувальні сухарі – 12 ст. л.
- Прованські трави – до смаку
- Кунжут – 2 ст. л.
Як готувати курячы нагетси:
- Куряче філе потрібно ретельно помити та нарізати на шматочки для нагетсів. Порізане мʼясо перекладіть у миску та замочіть в холодній воді з чайною ложкою солі на кілька годин.
- Після замочування курятину потрібно перекласти на паперовий рушник та обсушити.
- Тепер розбийте в миску яйця та добре збийте їх віничком. Додайте сіль та спеції і ретельно перемішайте.
- В окремій тарілці змішайте панірувальні сухарі з ароматними травами та кунжутом. До речі, замість сухарів можна використати подрібнені у блендері вівсяні чи кукурудзяні пластівці.
- Поставте сковорідку на вогонь, влийте олію та розігрійте пательню. Кожен шматок курятини занурте в яєчну масу, а потім перекладіть у панірувальні сухарі.
- Як правильно смажити нагетси? Викладіть нагетси на сковорідку та обсмажуйте на невеликому вогні з двох сторін до приготування мʼяса та утворення золотистої скоринки.
- Подавайте готові нагетси з улюбленим соусом та нарізкою зі свіжих овочів.
Нагетси в духовці
Що знадобиться:
- Куряче філе – 600 г
- Кефір – 1 склянка
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Пармезан – 50 г
- Суміш трав, гострий мелений перець та сіль – до смаку
- Панірувальні сухарі – 12 ст. л.
Як готувати нагетси в духовці
- Куряче філе помийте, висушіть та наріжте на однакові шматочки. Перекладіть курятину в миску, залийте кефіром, додайте гірчицю та спеції.
- Ретельно перемішайте мʼясо та залиште на кілька хвилин. Паралельно насипте в миску панірувальні сухарі, додайте натертий пармезан, спеції та ретельно перемішайте.
- Обваляйте куряче філе у панірувальних сухарях із сиром з обох боків. Застеліть деко пергаментом і викладіть нагетси.
- Розігрійте духовку до 190 °C, поставте туди курячі нагетси та запікайте близько 20 хвилин до хрусткої скоринки.
- Коли нагетси охолонуть, можна подавати страву до столу. Смачного!
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.