Як засолити скумбрію в домашніх умовах? Повірте, це дуже просто, знаючи точний рецепт розсолу. У нас він є!
Скумбрія не лише смачна, але й багата на корисні речовини, які допомагають підтримувати здоров’я серця та нервової системи. Вона містить значну кількість Омега-3 жирних кислот, які допомагають знизити рівень холестерину та зменшити ризик серцево-судинних захворювань.
Крім того, скумбрія багата вітаміном D, який необхідний для здоров’я кісток та імунної системи.
За запропонованим нижче рецептом можна також засолити й оселедець. На цю кількість інгредієнтів для розсолу візьміть 3 свіжоморожених оселедців.
Як засолити скумбрію в розсолі цілком
Якщо ви хочете отримати рибу пряного посолу, додавайте духмяний і мелений чорний перець і лавровий лист. Якщо ні, то в маринад можна додати тільки сіль та цукор.
Інгредієнти:
- скумбрія свіжоморожена – 2 шт. (1 кг)
Розсіл для засолювання скумбрії:
- вода – 1 л
- сіль – 3 ст. л.
- цукор – 2 ст. л.
- лавровий лист – 3-4 шт.
- горошини духмяного перцю – 5-8 шт.
- чорний свіжомелений перець – 0,5 ч. л.
Як засолити скумбрію: класичний рецепт покроково:
- У каструлю влити воду, додати усі інші інгредієнти для розсолу та перемішати. Довести маринад до кипіння і залишити, щоб повністю охолов.
- Тим часом підготуємо скумбрію. Розморожені тушки риби промиваємо, відрізаємо хвости та голови. Нутрощі обережно дістаємо, не розрізаючи черевце. Рибу з середини та зовні добре промиваємо холодною водою.
- Рибу викладаємо в судок і заливаємо маринадом. Накриваємо кришкою і поміщаємо у холодильник.
- Через 2 дні скумбрія за класичним рецептом готова. Смачного!
Подавайте засолену скумбрію із запеченими або вареними овочами, такими як картопля, броколі, цукіні, морква, солодкий перець. Також можна подати нарізану рибку на змащених майонезом хрустких тостах або свіжому хлібі, прикрасивши зеленою цибулею та кропом або петрушкою.
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.