-0.7 C
Kyiv
Четвер, 19 Грудня, 2024

Салат Тбілісі: рецепт приготування покроково
(health.fakty.com.ua)

Найпопулярніші

Салат Тбілісі – це подорож у світ грузинської кухні, де зустрічаються смаки, аромати та традиції.

Рецепт салату Тбілісі – чудовий приклад того, як в одній страві можуть зливатися різноманітні інгредієнти, створюючи неперевершений смаковий букет.

Склад салату Тбілісі – від яловичини до волоських горіхів, від червоної цибулі до квасолі, від ароматної кінзи до перцю чилі. Це щось неймовірне!

Заглибившись у його приготування, ми отримуємо не лише чудовий кулінарний досвід, але й можливість відчути дух грузинської кухні.

Як приготувати салат Тбілісі з яловичиною

Інгредієнтів для приготування чимало, але не лякайтеся. Усі вони прості та доступні.

Інгредієнти:

  • варена або запечена яловичина – 300 г
  • волоські горіхи – 40-50 г
  • квасоля червона консервована – 200-300 г
  • цибуля фіолетова (велика) – 1 шт.
  • болгарський перець (бажано жовтого кольору) 1 шт.
  • кінза нарізана – 3-5 ст. л.
  • перець чилі – 0,5 шт. або до смаку

Для маринування цибулі:

  • сік лимона – 2 ст. л.
  • цукор – 1 ч. л.
  • сіль – 0,5 ч. л.

Для заправки:

  • оливкова олія – 4 ст. л.
  • сік лимона або винний оцет – 1,5 ст. л.
  • часник – 2 зубки
  • хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • сіль, перець – до смаку

Салат Тбілісі: рецепт покроково:

  1. Почнемо зі шматочків м’яса, які слід нарізати на тонкі смужки.
  2. Готуємо маринад для цибулі, змішавши усі складові разом. Нарізаємо почищену цибулину на тонкі кільця або півкільця і поливаємо маринадом. Даємо їй настоятися протягом 15-20 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк, щоб прибрати зайвий маринад.
  3. М’якоть болгарського перцю нарізаємо смужками. Волоські горіхи та перець чилі дрібно нарізаємо.
  4. У великій мисці поєднуємо яловичину, червону квасолю, мариновану цибулю, нарізаний солодкий перець, кінзу, перець чилі та горіхи.
  5. Для заправки в окремій мисочці змішуємо оливкову олію, сік лимона або винний оцет, хмелі-сунелі, пропущений через прес часник, сіль та мелений перець.
  6. Перед подачею до столу заправляємо салат отриманою заправкою та даємо йому настоятися близько 10 хвилин. Смачного!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

ФАКТИ

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини