Салат Тбілісі – це подорож у світ грузинської кухні, де зустрічаються смаки, аромати та традиції.
Рецепт салату Тбілісі – чудовий приклад того, як в одній страві можуть зливатися різноманітні інгредієнти, створюючи неперевершений смаковий букет.
Склад салату Тбілісі – від яловичини до волоських горіхів, від червоної цибулі до квасолі, від ароматної кінзи до перцю чилі. Це щось неймовірне!
Як приготувати салат Тбілісі з яловичиною
Інгредієнтів для приготування чимало, але не лякайтеся. Усі вони прості та доступні.
Інгредієнти:
- варена або запечена яловичина – 300 г
- волоські горіхи – 40-50 г
- квасоля червона консервована – 200-300 г
- цибуля фіолетова (велика) – 1 шт.
- болгарський перець (бажано жовтого кольору) 1 шт.
- кінза нарізана – 3-5 ст. л.
- перець чилі – 0,5 шт. або до смаку
Для маринування цибулі:
- сік лимона – 2 ст. л.
- цукор – 1 ч. л.
- сіль – 0,5 ч. л.
Для заправки:
- оливкова олія – 4 ст. л.
- сік лимона або винний оцет – 1,5 ст. л.
- часник – 2 зубки
- хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- сіль, перець – до смаку
Салат Тбілісі: рецепт покроково:
- Почнемо зі шматочків м’яса, які слід нарізати на тонкі смужки.
- Готуємо маринад для цибулі, змішавши усі складові разом. Нарізаємо почищену цибулину на тонкі кільця або півкільця і поливаємо маринадом. Даємо їй настоятися протягом 15-20 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк, щоб прибрати зайвий маринад.
- М’якоть болгарського перцю нарізаємо смужками. Волоські горіхи та перець чилі дрібно нарізаємо.
- У великій мисці поєднуємо яловичину, червону квасолю, мариновану цибулю, нарізаний солодкий перець, кінзу, перець чилі та горіхи.
- Для заправки в окремій мисочці змішуємо оливкову олію, сік лимона або винний оцет, хмелі-сунелі, пропущений через прес часник, сіль та мелений перець.
- Перед подачею до столу заправляємо салат отриманою заправкою та даємо йому настоятися близько 10 хвилин. Смачного!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.