Якщо ви вирішили здивувати рідних на Великдень 2024, приготуйте замість звичної традиційної паски італійський панетоне. Повітряне тісто цього десерту не залишить байдужим навіть тих, хто на дієті.
Ми підготували покроковий рецепт приготування смачної італійської паски панетоне. Готувати її легше, ніж вам здається!
Рецепт італійської паски панетоне
Інгредієнти для тіста:
- борошно – 500 г;
- цукор – 80 г;
- вершкове масло – 250 г;
- яйця – 2 шт;
- свіжі дріжджі – 22 г;
- ваніль;
- тепла вода – 120 мл;
- молочний шоколад – 140 г;
- фундук – 100 г.
Скоринка для панетоне:
- фундукова пудра (борошно) – 40 г;
- цукор – 65 г;
- білок – 1 шт;
- кукурудзяний крохмаль – 10 г.
Всі інгредієнти перемішуємо віничком до однорідної маси.
Як приготувати тісто для італійської паски панетоне
- Поміщаємо в чашу блендера з насадкою гачок борошно, цукор, масло, яйця, дріжджі, ваніль і теплу воду. Вимішуємо 10 хвилин.
- Додаємо поламаний на шматочки молочний шоколад і подрібнений смажений фундук. Вимішуємо ще 2 хвилин.
- Накриваємо тісто вологим рушником і залишаємо його за кімнатної температури на 1,5 години.
- Розподіляємо тісто у форми та даємо йому підійти ще 1,5-2 години.
- Посипаємо додатково шоколадом і горіхами, заливаємо “скоринкою”.
Ставимо італійську паску панетоне в розігріту до 200 градусів духовку. Через 10 хвилин знижуємо температуру до 180 градусів і випікаємо ще 30 хвилин (якщо панетоне маленькі, достатньо 20 хвилин).
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.