Рецепт Піна колада – це справжня легенда серед напоїв. Цей таємничий і освіжаючий мікс на основі ананасового соку, кокосового молока та рому став улюбленцем багатьох, особливо у спекотні дні, коли потрібно трішки охолодитися.
Історія Піна колада сягає 1954 року, коли він був створений на Карибському острові Пуерто-Рико. Легенда каже, що це відбулося у барі готелю Caribe Hilton у Сан-Хуані.
Назва коктейлю Піна колада походить від “піне” – ананас і “колада” – дослівно “проціджений”. Цей напій дійсно “проціджений” несподіваним екзотичним смаком.
Цікавий факт: Піна колада став не лише популярним коктейлем, а й символом Карибських островів. Він навіть був офіційним напоєм Пуерто-Рико з 1978 року.
Цей чудовий напій зробити в домашніх умовах дуже просто!
Як приготувати коктейль Піна колада
Якщо хочете підняти рівень напою і додати ще більше смаку та аромату, додайте трішки кокосового лікеру, наприклад, Малібу.
Коктейль піна колада: склад
- ананасовий сік – 60 мл
- кокосове молоко – 30-40 мл
- ром світлий – 60 мл
- харчовий лід (крихта) – до смаку
- шматочок ананаса – для прикрашання
Піна колада: рецепт покроково
- У шейкер викласти крижану крихту.
- Влити ананасовий сік, кокосове молоко та ром.
- Змішайте всі інгредієнти з льодом.
- Перелити коктейль в келихи та насолоджуватися смаком.
Не забудьте прикрасити напій шматочком ананаса, щоб додати ще більше екзотики та краси. Можна також додати збиті вершки та прикрасити іншими фруктами.
Цей напій чудово поєднується з різноманітними стравами та закусками, особливо з тими, які мають тропічний або екзотичний смак.
Ось кілька ідей, з чим можна подати Коктейль Піна колада:
- Фруктова тарілка.
- Морепродукти.
- Сирна тарілка.
- Закуски з кокосом.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.