Багато господинь-початківців вважають, що приготування пасок напередодні Великодня – це дуже довгий і складний процес, що вимагає спеціальних навичок і знань. Однак існує багато простих рецептів, на які знадобиться не більше години. theLime підібрав такий варіант сирної паски.
Читайте також: Як пекти паски у паперових формах: цей спосіб вибирає все більше господинь.
Інгредієнти: кисломолочний сир 5-9% (350 г), яйця (3 шт.), сіль (щіпка), цукор (150 г), вершкове масло (60 г), цедра апельсина або лимона, ванілін, сухофрукти (130 г), борошно (230 г), розпушувач (15 г).
Приготування:
Кисломолочний сир перебиваємо занурювальним блендером до однорідної гладкої консистенції.
В окремій мисці збиваємо яйця з сіллю та цукром – до тих пір, поки маса не побіліє. Далі додаємо розтоплене вершкове масло, цедру апельсина, ванілін, сир і добре перемішуємо.
Читайте також: Блогерка показала, як готувати смачну глазур для паски, яка не липне і не кришиться.
Обов’язково просіюємо через сито борошно та додаємо розпушувач, замішуємо однорідне тісто – консистенцію можна подивитися на відео.
Перекладаємо тісто у форми, добре утрамбовуємо, від краю залишаємо 2-3 см.
Ставимо в добре розігріту до 170°С духовку на 40-45 хвилин. Потім дістаємо і чекаємо, поки сирні паски охолонуть, а потім прикрашаємо глазур’ю.
Переглянути цей допис до Instagram
Цікаві новини для вас:
- Рецепт меду з кульбаби, який варто приготувати під час цвітіння весняних квітів.
- Підходить для пісного меню: український рецепт зеленого борщу зі щавлем.
- Рецепт березового соку з апельсинами: цей смачний напій можна консервувати.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.