Напередодні Великодня кожна господиня зайнята пошуком того ідеального рецепту традиційної випічки до свята. І якщо ви вже робили сирну паску, цього разу спечіть паску на 10 жовтках. theLime підібрав простий рецепт.
Читайте також: Що таке борошно Манітоба, яке все частіше використовують для випікання пасок.
Інгредієнти для опари: молоко (0,5 л), цукор (3 ст. л.), пресовані дріжджі (50 г), борошно (400 г).
Інгредієнти для паски: опара, борошно (1,4 кг), сметана (100 г), цукор (400 г), вершкове масло (200 г), жовтки (10 шт.), ванільний цукор (1 пакетик), цедра одного лимона, сіль (щіпка), цукати (300 г).
Приготування:
Для опари змішуємо пресовані дріжджі із цукром, трохи тепле молоко. Потім просіюємо в отриману суміш борошно.
Накриваємо зверху опару чистим рушником чи харчовою плівкою. Залишаємо у теплому місці приблизно на 40 хвилин.
У опару, що підійшла, додаємо цукор, сметану, 10 жовтків, перемішуємо силіконовою лопаткою.
Слідом додаємо розтоплене вершкове масло і частину борошна з щіпкою солі, починаємо замішувати тісто, потім додаємо борошно, що залишилося. Замішувати паску на жовтках можна в кухонній машині з насадкою гак або вручну.
Читайте також: Як пекти паски у паперових формах: цей спосіб вибирає все більше господинь.
Додаємо в тісто підготовлені сухофрукти, родзинки, цедру лимона, вимішуємо. Знову накриваємо харчовою плівкою та чекаємо, поки тісто підійде.
Коли тісто добре підійде, відрізаємо шматок, формуємо з нього кулю і викладаємо у паперову форму для випікання – так, щоб тісто займало приблизно одну третину форми.
Потім залишаємо тісто підходити у формах.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 175°С. Випікаємо паски на жовтках приблизно 40 хвилин – перевіряємо готовність дерев’яною шпажкою.
Дістаємо з духовки, чекаємо, поки паски трохи охолонуть, а потім декоруємо.
- Раніше ми розповіли, як приготувати віденську паску – рецепт на Великдень, який набирає популярності в мережі.
- Читайте також на theLime, як готувати смачну глазур для паски, яка не липне і не кришиться.
Цікаві новини для вас:
- Манікюр “перепелине яйце” – яскравий тренд на Великдень: сучасні ідеї виконання.
- Справжній італійський панетоне на Великдень можна приготувати вдома: як це зробити.
- Тетяна Літвінова показала, як приготувати на Великдень просту сирну паску з сухофруктами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.