Салат Цезар – це не просто страва, це справжня легенда у світі гастрономії. Його неповторний смак і вишукане поєднання інгредієнтів завоювали серця гурманів по всьому світу.
Але як виник цей знаменитий салат і що робить його таким популярним?
Історія салату Цезар розпочалася в 1920-х роках в одному з ресторанів міста Тіхуана, Мексика.
Одного вечора в ресторані було так багато гостей, що шеф-кухар Цезар Кардіні змушений був приготувати щось швидке й вишукане з наявних продуктів. Цей випадковий експеримент перетворився на одну з найвідоміших страв світової кухні.
Його легендарний статус і популярність підтверджують, що іноді навіть випадкові експерименти можуть подарувати чудові результати у кулінарії.
Однією з ключових особливостей салату Цезар є його універсальність. Він може бути самостійною стравою або ж стати прекрасним доповненням до основної.
Салат Цезар – проста, смачна і дуже ефектна страва, яку можна приготувати на будь-яке свято.
Цезар: що знадобиться для салату
Приготуймо соус для салату зі сметаною. Класичний рецепт приготування легендарного соусу тут.
Для салату Цезар:
- 1 куряче філе;
- 150 г салату Романо або міксу салатного листя;
- 8-9 помідорів чері;
- 4-5 шматків білого хліба;
- 60 г пармезану;
- 1-2 дрібки паприки;
- сіль до смаку;
- оливкова олія.
Для соусу:
- 100 г сметани 20% жирності;
- 5-6 консервованих анчоусів або 1 ч. л. вустерського соусу;
- 1 зубок часнику;
- 20 г петрушки;
- сіль і перець – до смаку.
Рецепт соусу для салату Цезар із пармезаном і майонезом тут.
Салат Цезар: як приготувати
- Підготувати куряче філе. Для цього його треба натерти паприкою, змастити оливковою олією і запекти в духовці за температури 180 градусів протягом 20 хвилин.
- Зробити грінки з хліба. Для цього треба взяти два шматочки, зрізати скоринки і нарізати великими кубиками. Викласти на деко, скропити олією та покласти в духовку на приблизно на 10 хвилин одночасно з курячим філе.
- Готову курку дістати з духовки та дати їй охолонути до кімнатної температури.
- Як приготувати соус для салату Цезар. Слід узяти 20 г петрушки та дрібно нарізати. Перекласти її у глибоку миску. До петрушки додати 5-6 дрібно нарізаних анчоусів або вустерський соус. Додати 100 г сметани та добре перемішати віничком до отримання однорідної консистенції. Сіль і перець додати до смаку.
- У глибоку тарілку викласти нарізаний салат Романо або мікс салатного листя. Розкласти шматочки курки.
- Томати чері помити та розрізати на половинки. Додати їх до салату разом із грінками.
- Салат посипте тертим пармезаном. Соус до салату подавайте в окремій ємності.
У салат Цезар можна додати розрізані на половинки варені перепелині яйця.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.