3.7 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Як приготувати вино з кульбаб – рецепт
(health.fakty.com.ua)

Найпопулярніші

Кульбаби мають багато корисних властивостей. Ці жовтенькі квіточки містять антиоксиданти, регулюють рівень цукру в крові, покращують функції печінки та підтримують імунну систему.

Саме тому з кульбаб виготовлюють мед, вино та безліч безалкогольних напоїв.

Вино з кульбаб – смачний та ароматний напій, який можна легко виготовити в домашніх умовах. Факти ICTV підготували для вас рецепт кульбабового вина та кілька порад, аби напій вийшов неймовірно смачним.

Домашнє вино з кульбаб – рецепт

Інгредієнти: 

  • квітки кульбаби (лише жовта частина) – літрова банка;
  • цукор – 1,5 кг;
  • вода – 4,5 л;
  • лимон – 2 шт.;
  • 3-4 гілочки м’яти;
  • родзинки – 100 г.

Як зробити вино з кульбаб:

  1. Спершу відокремте жовті пелюстки кульбаби від квітколожа та складіть їх у велику каструлю.
  2. Кульбабові пелюстки залийте холодною кип’яченою водою, накрийте кришкою та залиште на добу в темному місці.
  3. Наступного дня закипʼятіть в каструлі 500 мл води, додайте туди цукор та варіть на слабкому вогні. У вас має вийти сироп, який не повинен розтікатися.
  4. Тепер поставте на вогонь настій з кульбаби та доведіть його до кипіння. Після цього залиште його до повного охолодження та процідіть (пелюстки можна викинути).
  5. Візьміть лимони, зріжте з них цедру, а із м’якоті вичавіть сік. Також можна процідити лимонний сік, аби не було кісточок.
  6. У готовий кульбабовий відвар додайте цукровий сироп, родзинки, м’яту, цедру та лимонний сік.
  7. Ретельно перемішайте майбутнє вино, накрийте марлею і залиште на два дні для бродіння.
  8. Через два дні заберіть з вина цедру та м’яту та перелийте рідину разом з родзинками у великий бутель.
  9. На шийку бутля натягніть гумову рукавичку з невеликою діркою в пальці.
  10. Залиште вино в темному місці при кімнатній температурі для бродіння.

Коли бродіння завершиться, відокремте осад та перелийте вино в пляшки. Закоркуйте пляшки з вином та відправте у прохолодне темне місце на 3-6 місяців для дозрівання.

До речі, аби вино вийшло смачним та корисним, варто дотримуватись кількох правил під час збирання квітів:

  • Не можна зривати кульбаби біля доріг чи в місті, адже вони схильні накопичувати важкі метали. Такі квіти можуть бути небезпечними!
  • Квіти для вина варто збирати лише в сонячну погоду.
  • Після збирання не мийте кульбаби, адже змиєте необхідний пилок.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

ФАКТИ

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини