2.1 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Паска на кефірі з дріжджами: рецепт приготування покроково
(health.fakty.com.ua)

Найпопулярніші

Паска – це символ Великодня, свята радості, відродження та теплого сімейного застілля. І хоча рецептів паски існує невичерпна кількість, один з найпопулярніших – це паска на кефірі з дріжджами.

Її смак та аромат наповнюють будинок святковою атмосферою, а м’яке тісто розкриває всю красу Великодня.

Чому саме паска на кефірі з дріжджами?

  • Кефір робить тісто надзвичайно ніжним та пухким.
  • Дріжджове тісто на кефірі виявляється досить легкою у виготовленні ідеєю, що важливо для тих, хто шукає швидкі рецепти.
  • Кефір додає тонкий приємний присмак, який чудово доповнює солодкість тіста та доданих у нього цукатів.

Факти ICTV підготували для вас простий рецепт паски на кефірі з дріжджами. На її приготування вам знадобиться близько чотирьох годин.

Паска на кефірі з дріжджами: покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 600 г;
  • сухі швидкорозчинні дріжджі – 11 г;
  • кефір – 250 мл;
  • вершкове масло – 100 г;
  • олія – 1 ст. л.;
  • яйця – 2 шт.;
  • сметана – 50 мл;
  • цукор – 120 г;
  • сіль – 5 г;
  • ванілін – 10 г;
  • родзинки або цукати – 50 г;

Спосіб приготування паски на кефірі з дріжджами:

  1. Просійте борошно.
  2. Змішайте борошно, дріжджі, цукор, дрібку солі та ванілін.
  3. В окремій мисці збийте яйця, додайте до них кефір і сметану.
  4. З’єднайте борошно та яйця, добре перемішайте.
  5. Додайте в тісто вершкове масло кімнатної температури, попередньо нарізане кубиками. Додайте сюди ж олію.
  6. Вимішайте тісто до еластичності.
  7. Покладіть тісто в каструлю і накрийте рушником. Залиште його на 2 години.
  8. Після того як тісто підійде, додайте в нього родзинки чи цукати та ще раз вимішайте.
  9. Розкладіть тісто по формах і ставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30 хвилин.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

ФАКТИ

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини