Паска – це символ Великодня, свята радості, відродження та теплого сімейного застілля. І хоча рецептів паски існує невичерпна кількість, один з найпопулярніших – це паска на кефірі з дріжджами.
Її смак та аромат наповнюють будинок святковою атмосферою, а м’яке тісто розкриває всю красу Великодня.
Чому саме паска на кефірі з дріжджами?
- Кефір робить тісто надзвичайно ніжним та пухким.
- Дріжджове тісто на кефірі виявляється досить легкою у виготовленні ідеєю, що важливо для тих, хто шукає швидкі рецепти.
- Кефір додає тонкий приємний присмак, який чудово доповнює солодкість тіста та доданих у нього цукатів.
Факти ICTV підготували для вас простий рецепт паски на кефірі з дріжджами. На її приготування вам знадобиться близько чотирьох годин.
Паска на кефірі з дріжджами: покроковий рецепт
Інгредієнти:
- пшеничне борошно – 600 г;
- сухі швидкорозчинні дріжджі – 11 г;
- кефір – 250 мл;
- вершкове масло – 100 г;
- олія – 1 ст. л.;
- яйця – 2 шт.;
- сметана – 50 мл;
- цукор – 120 г;
- сіль – 5 г;
- ванілін – 10 г;
- родзинки або цукати – 50 г;
Спосіб приготування паски на кефірі з дріжджами:
- Просійте борошно.
- Змішайте борошно, дріжджі, цукор, дрібку солі та ванілін.
- В окремій мисці збийте яйця, додайте до них кефір і сметану.
- З’єднайте борошно та яйця, добре перемішайте.
- Додайте в тісто вершкове масло кімнатної температури, попередньо нарізане кубиками. Додайте сюди ж олію.
- Вимішайте тісто до еластичності.
- Покладіть тісто в каструлю і накрийте рушником. Залиште його на 2 години.
- Після того як тісто підійде, додайте в нього родзинки чи цукати та ще раз вимішайте.
- Розкладіть тісто по формах і ставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30 хвилин.
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.