2.1 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Паска бріош – рецепт смачної випічки на Великдень 2024, яка швидко готується
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

До світлого свята Великодня залишається ще кілька тижнів, проте господині вже замислюються про святкове меню. Головна страва на столі це, звичайно ж, паска, яку можна приготувати за рецептом Лілії Цвіт або ж поекспериментувати і зробити незвичну з шоколадними дропсами або паску-бріош. theLime ділиться простим рецептом останньої.

Читайте також: Сирна паска “Тирамісу”, яка вразить смаком: блогерка показала простий рецепт.

Фото: instagram.com/juli_co.ok

Інгредієнти: борошно (500 г), цукор (150 г), сухі дріжджі (16 г), сіль (10 г), яйця (350 г), вершкове масло не менше 82% (300 г), цукати (200 г).

Приготування:

У глибокій мисці змішуємо всі сухі інгредієнти: борошно, цукор, сіль, дріжджі. Потім додаємо в суміш яйця, замішуємо тісто виделкою або ложкою, а потім руками.

Потім додаємо в тісто холодне вершкове масло, яке потрібно поділити на шматочки по 10-12 г, продовжуємо вимішувати. Важливо вводити по 1 шматочку та вимішувати.

Накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо за кімнатної температури на 2-2,5 години, щоб воно піднімалося.

Читайте також: Шоколадні гнізда – оригінальна прикраса для пасок: як зробити солодкий великодній декор.

Після того, як тісто піднялося, додаємо до нього цукати чи сухофрукти. Їх можна попередньо замочити у міцному алкоголі.

Вимішуємо тісто з цукатами та залишаємо його на ніч у холодильнику.

Вранці починаємо працювати із холодним тістом. Обминаємо, ділимо на кілька частин, формуємо з кожної кулю та викладаємо у паперові форми для випічки. Зверху змащуємо жовтком із молоком.

Накриваємо чистим рушником і залишаємо паски-бріош підніматися за кімнатної температури (приблизно на 3 години). Знову змащуємо їх жовтком.

Ставимо паски-бріош у духовку на 180°С. Перші 10 хвилин – з парою (необхідно поставити деко з водою на нижній ярус духовки). Потім без пари дістаємо нижнє деко, випікаємо ще приблизно 30 хвилин.

Виймаємо паски та чекаємо, поки вони трохи охолонуть. Потім можна покривати глазур’ю та прикрашати.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Юлія рецепти на кожен день (@juli_co.ok)

Цікаві новини для вас:

  1. Великодні поробки: підставка для яєць у вигляді півника, яку можна зробити з дітьми.
  2. Олександрійська нічна паска – класичний рецепт на Великдень, який обожнюють за простоту.
  3. Як готувати закарпатську паску: рецепт на Великдень, який став святковим хітом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини