Тушковане м’ясо вийде дуже соковите та ніжне
Перед вами рецепт смачної вечері з курочкою, грибами та ніжним соусом, яка готується на одній пательні всього за сорок хвилин. Невелика кількість посуду та доступні інгредієнти роблять його ідеальним для днів, коли потреба у домашній їжі є, а сил готувати — обмаль. Подайте ці тушковані гомілки за рецептом від Євгена Клопотенка з гарніром з пасти, круп або картоплі та насолоджуйтеся.
Читайте також: Смачна страва без брудного посуду – рецепт рису з куркою та овочами
Інгредієнти:
- 1 кг гомілок
- 3 ст. л. олії для смаження
- 300 г печериць
- 1 цибулина
- 100 мл води або бульйону
- 200 мл вершків, жирністю 30 %
- 0,5 ч. л. солі
Приготування:
Підготуйте всі інгредієнти. Розігрійте пательню з 3 ст. л. олії. Викладіть у неї 7 гомілок, накрийте кришкою та смажте на великому вогні, періодично перевертаючи курочку з боку на бік.
Тим часом підготуйте овочі та гриби: помийте 300 г печериць, ретельно висушіть їх паперовим рушником та розріжте кожен грибочок на 4 частини; очистьте 1 цибулину та наріжте її кубиками. Додайте овочі та гриби до гомілок та смажте 5 хв.
Читайте також: Для салатів і не тільки – перевірений рецепт маринованих печериць
Влийте на пательню 100 мл води або бульйону, зменште вогонь та тушкуйте страву під закритою кришкою 10-15 хв.
Додайте 200 мл вершків та 0,5 ч. л. солі. Накрийте кришкою та тушкуйте гомілки на маленькому вогні ще 10 хв, періодично помішуючи. Довести страву до готовності можна і в духовці, за температури 180 градусів 7 хв. Подавайте гарячими з гарніром із пасти або круп чи картоплі.
Також ми писали, як приготувати біфштекс з яловичини за рецептом від Євгена Клопотенка.