Багато господинь вже починають планувати меню на Великдень, який православні українці відзначать цього року 5 травня. Головні страви на святковому столі – це, звичайно ж, паска, яку можна приготувати за традиційним рецептом на дріжджовому тісті або зробити сирну без випічки, і яйця-крашанки. theLime розповість, як зробити їх оригінальними та мерехтливими. Простий спосіб показала авторка кулінарного каналу “Любимівська кухня”.
Читайте також: Як пофарбувати яйця на Великдень: топ-3 простих та оригінальних способи.
Для того, щоб зробити такі великодні яйця, потрібно придбати в супермаркеті пляшку червоного солодкого або напівсолодкого вина. Також знадобляться курячі яйця та невелика каструля.
Попередньо промиваємо яйця під проточною водою і кладемо в каструлю, потім повністю заливаємо їх вином.
Ставимо каструлю з яйцями у вині на вогонь і доводимо до кипіння.
Читайте також: Як зробити стильні крашанки на Великдень: спосіб з каркаде та золотим кандурином.
Як тільки вони закиплять, зменшуємо вогонь до середнього і варимо яйця ще 10-12 хвилин.
Після цього прибираємо каструлю з яйцями з вогню і залишаємо їх у вині на 10 годин – тобто на всю ніч.
Через зазначений проміжок часу дістаємо яйця з вина на паперову серветку і даємо повністю просохнути. На це піде приблизно 30 хвилин, і після цього ви отримаєте дійсно мерехтливі крашанки.
Цікаві новини для вас:
- Паска з шоколадною начинкою – кулінарний тренд 2024 року: як приготувати за рецептом Лілії Цвіт.
- Як приготувати класичну українську паску на дріжджах: найвдаліший рецепт.
- Сирна паска “Тирамісу”, яка вразить смаком: блогерка показала простий рецепт.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал дізнавайтеся про них швидше.