Цибулеве лушпиння, як і чай каркаде, – натуральний барвник для яєць, який використовували наші бабусі й мами. Сучасні господині трохи вдосконалили цей відомий метод, додавши крашанкам малюнок. Його роблять з листочків та квітів, які можна зібрати в саду і на городі. Кулінарна блогерка та учасниця “МастерШеф-12” Мирослава Пекарюк показала, як оригінально пофарбувати яйця в цибулинні на Великдень-2024.
Читайте також: Блогерка показала, як приготувати заварну сирну паску з курагою і шафраном: яскравий рецепт.
Інгредієнти: яйця (5 шт.), лушпиння цибулі, листочки, квіточки, оцет (2 ст.л), сіль (1 ч.л.).
Приготування:
Добре огляньте і ретельно промийте яйця. До кожного яйця прикладіть заздалегідь підготовлений вимитий листочок. Розправте і щільно загорніть у старий капроновий колготок або панчоху. Кінці зав’яжіть нитками, зайве відріжте.
Цибулеве лушпиння помістіть у каструлю і поставте на плиту. Додайте оцет і сіль для більш насиченого кольору. Після закипання обережно опустіть підготовлені яйця в цибульний відвар. Варіть на невеликому вогні приблизно 15 хвилин.
Потім яйця дістаньте та опустіть у холодну воду. Після повного остигання розв’яжіть нитку, зніміть панчоху і приберіть гілочку зелені. Натріть олією для блиску.
Переглянути цей допис до Instagram
Дізнайтесь також, як приготувати класичну українську паску на дріжджах: найвдаліший рецепт.