3.7 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Рецепт глазурі для пасок – як зробити на цукровому сиропі з желатином
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Наближається світле свято Великодня, яке в жодній українській родині не обходиться без традиційної страви – паски. Обов’язковим елементом будь-якої великодньої випічки є солодка глазур, яка завжди з’їдається першою. Її готують з яєчних білків, які залишилися після замішування тіста на паски, з маршмеллоу, шоколаду – варіацій безліч. Кулінарна блогерака Марія Михальченко на своєму каналі “Смаколик.юа” показала, як приготувати желатинову глазур, яка не кришиться і чудово фіксує великодній декор.

Читайте також: В які дні Страсного тижня можна пекти паски: церковні та народні традиції.

Фото: unsplash.com

Інгредієнти: швидкорозчинний желатин (1 ч. л.), вода (1 ст. л.), цукор (100 г), вода (2 ст. л.), лимонна кислота (1/3 ч. л.).

Приготування:

У невелику миску висипаємо желатин і додаємо столову ложку води кімнатної температури. Перемішуємо та залишаємо набухати.

Тим часом у сотейник висипаємо цукор та додаємо 2 ст.л. води кімнатної температури. Ставимо на середній вогонь. Постійно помішуючи, доводимо до кипіння і повного розчинення цукру.

Знімаємо цукровий сироп із вогню і додаємо 1/3 ч.л. лимонної кислоти. Додаємо набухший желатин. Беремо міксер і на максимальній швидкості збиваємо до отримання білої густої маси.

Читайте також: Що приготувати на Великдень: три рецепти смачних пасок від Лізи Глинської.

У миску наливаємо невелику кількість окропу, зверху ставимо сотейник із глазур’ю. Це робиться для того, аби збільшити час роботи з глазур’ю, оскільки вона дуже швидко застигає.

За допомогою силіконової лопатки наносимо глазур із желатину на верхівки пасок. Зверху прикрашаємо будь-яким великоднім декором. Цієї глазурі вистачає приблизно на 3-5 пасок.

Дізнайтесь також, як зробити форми для пасок з пергаменту: лайфхак, який збереже кошти.

Цікаві новини для вас:

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини