Наближається світле свято Великодня, яке в жодній українській родині не обходиться без традиційної страви – паски. Обов’язковим елементом будь-якої великодньої випічки є солодка глазур, яка завжди з’їдається першою. Її готують з яєчних білків, які залишилися після замішування тіста на паски, з маршмеллоу, шоколаду – варіацій безліч. Кулінарна блогерака Марія Михальченко на своєму каналі “Смаколик.юа” показала, як приготувати желатинову глазур, яка не кришиться і чудово фіксує великодній декор.
Читайте також: В які дні Страсного тижня можна пекти паски: церковні та народні традиції.
Інгредієнти: швидкорозчинний желатин (1 ч. л.), вода (1 ст. л.), цукор (100 г), вода (2 ст. л.), лимонна кислота (1/3 ч. л.).
Приготування:
У невелику миску висипаємо желатин і додаємо столову ложку води кімнатної температури. Перемішуємо та залишаємо набухати.
Тим часом у сотейник висипаємо цукор та додаємо 2 ст.л. води кімнатної температури. Ставимо на середній вогонь. Постійно помішуючи, доводимо до кипіння і повного розчинення цукру.
Знімаємо цукровий сироп із вогню і додаємо 1/3 ч.л. лимонної кислоти. Додаємо набухший желатин. Беремо міксер і на максимальній швидкості збиваємо до отримання білої густої маси.
Читайте також: Що приготувати на Великдень: три рецепти смачних пасок від Лізи Глинської.
У миску наливаємо невелику кількість окропу, зверху ставимо сотейник із глазур’ю. Це робиться для того, аби збільшити час роботи з глазур’ю, оскільки вона дуже швидко застигає.
За допомогою силіконової лопатки наносимо глазур із желатину на верхівки пасок. Зверху прикрашаємо будь-яким великоднім декором. Цієї глазурі вистачає приблизно на 3-5 пасок.
Дізнайтесь також, як зробити форми для пасок з пергаменту: лайфхак, який збереже кошти.