Декілька днів залишається до Великодня, який православні цього року відзначать 5 травня. Багато господинь почали планувати святкове меню з традиційною випічкою на 10 жовтках – ароматною паскою, м’ясними стравами та салатами. theLime ділиться оригінальним варіантом десерту у вигляді шоколадних яєць, які точно сподобаються дітям.
Простим рецептом поділилася блогер Valeriia Veligura на своїй сторінці в Instagram.
Читайте також: Блогерка поділилася рецептом оригінальної паски, яку можна навіть не прикрашати: відео.
Інгредієнти для мусу: желатин (10 г), вода (60 мл), шоколад (100 г), молоко (60 мл), крем-сир (100 г), вершки 33% (175 мл), цукрова пудра (20 г).⠀
Інгредієнти для глазурі: шоколад (200 г), рослинна олія (40 мл), смажений арахіс (40 г).
Приготування:
Желатин заливаємо холодною водою та залишаємо на 15 хвилин. Після цього розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на плиті.
Заливаємо ним шоколад, також додаємо гаряче молоко і ретельно перемішуємо, щоб шоколад повністю розтанув. Додаємо крем-сир кімнатної температури та ретельно перемішуємо вінчиком або перебиваємо блендером до однорідної консистенції. Залишаємо мус остигати до кімнатної температури.
Холодні вершки збиваємо міксером із цукровою пудрою до легкого загущення.
Додаємо збиті вершки в основну масу і перемішуємо вінчиком.
Читайте також: Паска з шоколадною начинкою – кулінарний тренд 2024 року: як приготувати за рецептом Лілії Цвіт.
Щоб потім мус легко вийшов із форм – витираємо їх серветкою з рослинною олією.
В якості форм можна використати кришечки від шоколадних яєць Kinder Joy.
Наповнюємо їх мусом і прибираємо в морозилку на заморозку (1-2 години).
Мус, який залишився в мисці, за цей час загусне. Але нічого страшного, його досить просто підігріти в мікрохвильовій печі, добре перемішати і продовжити готувати.
Цієї кількості мусу вистачає на 14 половинок, тобто 7 шоколадних яєць. Залишками мусу “склеюємо” половинки яєць між собою і прибираємо в морозилку ще на 15 хвилин.
Для глазурі шоколад змішуємо з маслом і розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Додаємо подрібнені горіхи та перемішуємо.
У заморожені яйця вставляємо шпажку або зубочистку і один або кілька разів повністю занурюємо в глазур (найзручніше це робити у високій вузькій склянці).
Даємо глазурі застигнути, кладемо на пергамент і прибираємо в холодильник на1-2 години.
Переглянути цей допис до Instagram
Цікаві новини для вас:
- Святкове меню на Великдень-2024: приготуйте ніжну буженину з телятини в духовці.
- Що робити, якщо тісто на паску не піднімається: прості способи врятувати випічку.
- Як приготувати “ліниву” паску на Великдень-2024: швидкий рецепт, який вийде у всіх.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал дізнавайтеся про них швидше.