До свята світлого Христового Воскресіння залишається все менше днів, а це означає, що саме час закінчити з визначенням страв для святкового столу. Раніше ми ділилися рецептами паски на заквасці та буженини з телятини, а цього разу публікуємо інструкцію з приготування швидких закусок. Детальні рецепти, якими можна доповнити цей православний Великдень, знайдете нижче на сторінці.
Читайте також: Деякі продукти навіть подешевшали: скільки коштує зібрати великодній кошик в 2024 році.
Фаршировані яйця
Інгредієнти: варені яйця, консервований тунець (1 банка), зелена цибуля, кріп, майонез (2 ст. л.), сіль за смаком.
Приготування:
Яйця відварюємо круто – 10 хвилин після закипання води. Заливаємо їх холодною водою і чекаємо, доки вони охолонуть. Потім очищаємо від шкаралупи, розрізаємо навпіл і відокремлюємо жовтки. Викладаємо їх у невелику миску чи тарілку, додаємо нарізану зелень, консервований тунець та майонез. Перемішуємо до однорідності.
Начиняємо половинки білка отриманою сумішшю, за бажанням також можна прикрасити фаршировані яйця гілочкою руколи.
Читайте на тему: Пам’ятка кулінара: скільки варити яйця після кипіння, щоб були круті, рідкі або в мішечок.
Запечені перці
Інгредієнти: болгарський перець (2 шт.), філе куряче, твердий сир, помідори чері, сир фета.
Інгредієнти для заливки: яйце (1 шт.), сметана (3 ст. л.), вершки 15-20% (100 г), сіль, сухий часник, орегано.
Приготування:
Куряче філе заздалегідь відварюємо до готовності – 20-25 хвилин у підсоленій воді. Потім чекаємо, доки воно охолоне, нарізаємо.
Болгарські перці промиваємо в проточній воді, розрізаємо навпіл, виймаємо насіння і серцевину. Помідори чері також споліскуємо у воді.
Фету нарізаємо, а твердий сир тремо на терці.
Для заливки змішуємо в глибокій ємності яйце, сметану, вершки, сіль та спеції. Перемішуємо за допомогою вінчика.
Форму для випікання вистилаємо пергаментним папером, кладемо половинки болгарського перцю. У нього викладаємо курку, томати, шматочки фети та натертий твердий сир.
Ставимо в духовку і запікаємо при 190°С приблизно 30 хвилин.
Читайте також: У які дні Страсного тижня можна пекти паски: церковні та народні традиції.
Салат з куркою
Інгредієнти: філе курки (1 шт.), сир (300 г), мариновані гриби (300 г), помідори (3 шт.), майонез (170 г), сіль, перець.
Приготування:
Куряче філе відварюємо до готовності – 20-25 хвилин після закипання у підсоленій воді. Потім чекаємо, доки воно охолоне, нарізаємо кубиком.
Твердий сир та мариновані гриби також ріжемо.
Помідори промиваємо у проточній воді, нарізаємо середнім кубиком.
Викладаємо всі інгредієнти в салатник, додаємо сіль, спеції та майонез. Перемішуємо та подаємо до столу.
Цікаві новини для вас:
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.